Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoossa kuvattu Maria Kallio -sarja alkaa pyöriä elokuussa – ruudulla nähdään paljon tuttuja paikkoja, Soukan Grilli tärkeässä roolissa

Espoo on kohta koko kansan tietoisuudessa, kun Leena Lehtolaisen suosikkidekkareihin perustuva Maria Kallio -sarja alkaa pyöriä C Morella. Koko kymmenosainen sarja sijoittuu Espooseen ja sitä on kuvattu 60 päivän aikana eri puolilla kaupunkia loppuvuodesta 2020 ja alkuvuodesta 2021.

Jokainen jakso perustuu yhteen Leena Lehtolaisen rikosromaaniin ja se on saman niminen kuin dekkarikin. Avausjakson nimi on Ensimmäinen murhani. Tässä jaksossa Maria Kallio ottaa vastaan sijaisuuden Länsi-Uudenmaan poliisin murharyhmän johdossa.

Pian nähtävä draamasarja on jo toinen Maria Kallio -hahmoon perustuva sarja. Ensimmäisen kerran Maria Kallio ratkoi rikoksia televisiossa jo vuonna 2004. Sarjan avausjakso houkutteli silloin television ääreen peräti 1,7 miljoonaa katsojaa.

Koska Lehtolainen kirjoitti ensimmäiset Maria Kallio -dekkarit jo 1990-luvulla, tarinoita on päivitetty ja muokattu tähän päivään sopiviksi esimerkiksi rikosten tekotapojen osalta.

– Maria Kalliossa kiinnostaa myös se, että kaikki on vahvasti paikallista, vahvasti suomalaista ja lähellä omaa kokemuspiiriä, MTV:n draamapäällikkö Jani Hartikainen huomauttaa.

Leena Lehtolainen on osallistunut projektiin keskustelemalla käsikirjoittaja Eriikka Etholén-Pajun ja ohjaaja Jojo Erholtzin kanssa.

Kuvausryhmälle oli itsestään selvää, että sarja kuvataan Espoossa. Ohjaaja Jojo Erholtz on varttunut Espoossa, joten hänelläkin oli vahva näkemys siitä, missä kuvataan.

Yksi kuvauspaikoista on Soukan Grilli, jonne kiireiset poliisit piipahtavat syömään jokaisessa jaksossa. Käytännössä ruokailutilanteet kuvattiin yhden päivän aikana. Yhtä hampurilaista käytettiin useassa jaksossa. Haukattu kohta käännettiin vaan piiloon.

– Sarjassa näkyviä paikkoja ovat muun muassa Olarin koulu ja Haukilahden vesitornissa toimiva ravintola Haikaranpesä. Espoon keskuksessakin liikutaan, mutta Kilon poliisiaseman roolissa on ihan toinen rakennus, kertoo tuottaja Essi Tuukkanen tuotantoyhtiö Jarowskij Finlandista.

– Lisäksi kuvauksia tehtiin monissa espoolaisissa kodeissa. Koronasta huolimatta niitä oli yllättävän helppoa saada kuvauskäyttöön, sanoo vastaava tuottaja Teea Hyytiä tuotantoyhtiö Jarowskij Finlandista.