Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leppävaaraan nousevaa monitoimihallia on yritetty saada liikkeelle yli 10 vuotta – Nyt projektipäällikkö on toiveikas, että kuokka saadaan maahan: "Nykytiedolla valmista olisi ennen nuorten EM-kisoja"

Leppävaaran urheilupuistossa valmistaudutaan Kameleontti-hallin rakentamiseen. Osa urheilupuiston kentistä on jo poistettu käytöstä, mutta vielä ei ole varmaa, milloin hallia päästään rakentamaan.

– Syyskuussa alkaa alueen stabilisointityö, eli vahvistetaan maapohjaa rakennusten ympärillä. Varsinainen rakentaminen alkanee toivottavasti vuoden vaihteessa, hankkeen tilaajapuolen projektipäällikkö Patrik Gustafsson toivoo.

Kameleontti-hallin rakentaminen on siirtynyt useasti. Vielä viime vuoden syksyllä oli toiveena, että monilajihalli valmistuisi syksyyn 2022.

– Nykytiedolla valmista olisi keväällä 2023 ennen nuorten EM-kisoja, Gustafsson määrittelee.

Espoo on valittu yleisurheilun alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailuiden isäntäkaupungiksi. Iso tapahtuma järjestetään 13.–16.7. 2023 Leppävaaran urheilupuistossa.

Kameleontin aloituksessa on ollut esteitä riittämiin. Nuorisoseura Logen on pyrkinyt saamaan 27 miljoonan euron hanketta liikkeelle yli kymmenen vuotta.

– Vihdoin viimein hanke tarkentuu myös aikataulujen osalta. Mustia pilviä niin aikataulujen kuin kustannusten osalta tuo päällä oleva pandemia. Mitä se tuo vielä tullessaan, kukaan ei tiedä. Rakennuskustannukset saattavat nousta ja materiaalien saatavuus voi tuottaa hankaluuksia, Gustafsson pelkää.

Gustafsson kumppaneineen näkee kaikesta huolimatta valoa tunnelin päässä.

– Kaavoitus kesti pitkään, kaavasta myös valitettiin. Rakennuslupasuunnitelmien kanssa oli omat ongelmansa, mutta nyt olemme saaneet vihreää valoa rakennuslupahakemuksen jättämiselle. Kaupunkikuvalautakunta on nyt tyytyväinen uusiin suunnitelmiin. Toivotaan, että rakennuslupa irtoaa ajoissa, Gustafsson sanoo.

Monitoimihalli rakentuu keskelle Leppävaaran urheilupuistoa. Kyseessä on yleishyödyllinen, taloudellisesti omavarainen harjoitushalli espoolaisille nuorille.

Kasvavassa Espoossa on jatkuva pula sisäurheilutiloista. Kameleontilla on tarkoitus korvata yleisurheilijoille Otahallin (rakennettu vuoden 1952 olympialaisiin) remontin tarpeessa olevat tilat.