12–15 -vuotiaat pyritään Espoossa rokottamaan elokuun aikana – Taistelu koronaa vastaan aloitetaan suurimmista kouluista

Nuorille tarjotaan Pfizerin tai Modernan rokotetta. Arkisto / Outi Paappanen
Katja Riihola

Katja Riihola

Espoolaiset 12–15 -vuotiaat pyritään rokottamaan kertaalleen koronaa vastaan elokuun aikana, kertoo Espoon perusturvajohtaja Sanna Svahn.

Espoo alkoi maanantaina tarjota koronarokotusaikoja perusterveille 12–15-vuotiailleen. Nuorten on mahdollista hakeutua myös Ison Omenan walk-in-rokotuspisteelle ilman ajanvarausta.

Lisäksi kouluterveydenhuolto alkaa rokottaa rokotuksen haluavia nuoria 16. elokuuta lähtien.

Svahn kertoo, että kouluterveydenhuollon avuksi on saatu jonkun verran lisähenkilökuntaa ja että rokottaminen aloitettaneen isoimmilta kouluilta.

– Ajatus on, että menemme käymään kaikilla kouluilla, kertoo Svahn.

– Nyt selvitämme resursseja ja sitä, miten (koulujen) tilat mahdollistavat rokottamisen. Suunnitelmia tarkennetaan tällä viikolla.

Kouluissa tapahtuviin rokotuksiin ei tarvitse ajanvarausta. Koulu- ja luokkakohtaisista rokotuksista tiedotetaan Wilman kautta.

Nuorille tarjotaan Pfizerin tai Modernan rokotetta.

Jos nuori saa ensimmäisen rokotuksen rokotuspisteellä, myös tehoste annetaan rokotuspisteellä. Jos taas ensimmäisen rokotuksen saa koulussa, myös toinen annos annetaan koulussa.

Rokotusurakka siirtää osaa koululaisten terveystarkastuksista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut