Viro kiristi koronarajoituksia – matkustajien koronatodistuksia tarkistetaan kuitenkin vain pistokokein

Thea Ekholm

Virossa koronatartuntojen määrä on kasvanut jo muutaman viikon ajan. Niinpä maan hallitus on joutunut kiristämään koronarajoituksia uudestaan, kertoo Tallinna24.

Maskipakko palasi julkiseen liikenteeseen 2. elokuuta alkaen. Lisäksi tapahtumien, joissa ei tarkisteta osallistujien koronatodistuksia, osallistujamäärää rajattiin 9. elokuuta alkaen.

Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku kasvoi Suomessa jo elokuun alussa niin suureksi, että Viro lisäsi Suomen maahantulomallinsa keltaiseen kategoriaan.

Tämä tarkoittaa sitä, että Viro on edellyttänyt 2. elokuuta alkaen maahan tulevilta suomalaisilta joko todistusta täydestä koronarokotussarjasta (viimeisin rokote on pitänyt ottaa 14 vuorokautta ennen matkaa), todistusta sairastetusta koronasta tai alle 72 tuntia vanhaa negatiivista koronatestiä.

Testivaatimus ei koske alle 12-vuotiaita lapsia.

Virossa koronatodistusten tarkastaminen kuuluu Viron terveysviraston tehtäviin, mutta resurssipulan vuoksi virka-apua kenttätyöhön on pyydetty Viron poliisi- ja rajavartiolaitokselta. Koronatodistusten tarkastuksia tehdään Tallinnan satamassa rajavartioiden toimesta pistokokein, eikä kaikkia matkustajia tarkasteta kuten Suomessa.

Maanantaista 9. elokuuta alkaen Virossa on ryhdytty tarkastamaan koronatodistuksia myös konserteissa, museoissa, kylpylöissä ja ravintoloissa. Todistukset tarkistetaan sekä virolaisilta että matkailijoilta.

Jos matkailijalla ei ole esittää todistusta täydestä rokotussarjasta, sairastetusta koronasta tai negatiivisesta koronatestituloksesta, moni palvelu ja vierailu jää haaveeksi.

Koronatodistuksia ei tällä hetkellä edellytetä Virossa alle 18-vuotiailta, eikä niitä vaadita kaupoissa tai majoituspaikoissa. Mutta hotelliaamiaisella todistusta saatetaan kysyä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut