Virossa käyttöön tiukka linja: Näissä paikoissa koronatodistus tarkastetaan ja vaaditaan kaikilta

Mallikuva EU:n koronarokotustodistuksesta. .

Thea Ekholm

Virossa koronatartunnat lähtivät kasvuun heinäkuun lopulla. Nyt jo muutaman viikon ajan massa on rekisteröity päivittäin 100–250 uutta koronatartuntaa.

Kasvavien tartuntamäärien takia Virossa on kiristetty koronarajoituksia. Esimerkiksi maanantaista 9. elokuuta alkaen Virossa voi järjestää yli 50 hengen tapahtumia sisätiloissa ja yli 100 hengen tapahtumia ulkona vain, jos tapahtumajärjestäjä varmistaa tilaisuuden infektioturvallisuuden.

Tämä tarkoittaa sitä, että tapahtumajärjestäjän on tarkistettava kaikilta osallistujilta koronatodistus.

Asiasta kertoo Tallinna24.

Todistus pitää olla täydestä rokotussarjasta, sairastetusta koronasta tai negatiivisesta koronatestituloksesta. Koronatesteistä hyväksytään alle 48 tuntia vanha nopea antigeenitesti tai alle 72 tuntia vanha PCR-testi. Todistukset tarkistetaan sekä virolaisilta että matkailijoilta.

Koronatodistuksia tarkastetaan Virossa muun muassa ravintoloissa, kylpylöissä, museoissa, konserteissa, teattereissa, elokuvateattereissa, yökerhoissa, kasinoilla, vesipuistoissa ja julkisissa tapahtumissa.

Jos matkailijalla ei ole esittää todistusta, moni palvelu ja vierailu jää Viron matkalla nyt vain haaveeksi.

Jotkut tapahtumajärjestäjät ja ravintolat ovat ryhtyneet tarjoamaan asiakkailleen mahdollisuuden omakustanteiseen koronapikatestiin ennen sisääntuloa, mutta virallista velvollisuutta tällaisen palvelun tarjoamiseen yrityksillä ei ole.

Koronatodistuksia ei tällä hetkellä edellytetä Virossa alle 18-vuotiailta, eikä niitä vaadita kaupoissa tai majoituspaikoissa. Mutta hotelliaamiaisella todistusta voidaan kysyä.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut