Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotimaisten ja eurooppalaisten uutuuksien lisäksi Espoo Ciné esittää elokuvia Lähi-idästä – Kino Tapiolassa leffoja katsotaan yölläkin

Elokuvien ystäviä hemmotellaan jälleen Espoo Cinéssä uusilla kotimaisilla ja laadukkailla eurooppalaisilla uutuuselokuvilla. Festivaalilla saavat Suomen ensi-iltansa muun muassa Cannesin suomalaismenestyjät Guled & Nasra ja Hytti nro 6.

Espoo Cinén kotimaisena juhlaelokuvana nähdään Khadar Ayderus Ahmedin Guled & Nasra, joka myös saa Suomen ensi-iltansa festivaalilla. Festivaalin päättää Phyllida Lloydin irlantilaisdraama Sama nainen. Avajaiselokuva on Juho Kuosmasen Cannesissa palkittu Hytti nro 6.

32. kerran järjestettävä Espoo Ciné tuo elokuvia valkokankaille seitsemänä päivänä, 23.–29. elokuuta.

– Noudatamme muun muassa kahden metrin turvavälejä. Seuraamme tiiviisti avin määräyksiä ja tuorein tilanne kannattaa tarkistaa nettisivuiltamme, tiedottaja Inari Ylinen kertoo koronatilanteeseen liittyvistä toimenpiteistä.

Espoo Cinén liput ovat nyt myynnissä, ja Ylinen kehottaakin hankkimaan liput ennakkoon, sillä suosituimpien elokuvanäytösten liput myydään nopeasti loppuun. Salien kapasiteetista voidaan käyttää vain 10–20 prosenttia. Lippuja myydään ovelta, jos niitä on jäljellä.

Ennakkoon festivaalilla esitetään myös Tuija Halttusen dokumentti Näin pilvet kuolevat, joka kertoo suomalaisen ilmastotutkijan kunnianhimoisesta projektista luoda sadetta Arabiemiraatteihin.

Festivaalin ohjelmistossa nähdään tänä vuonna myös kattaus elokuvaa Lähi-idästä.

– Lähi-idän elokuvatarjonta on viime vuosina noussut aivan uudelle tasolle. Haluamme nostaa ohjelmistossa esiin tätä huippuelokuvaa, jota ei tarpeeksi usein pääse valkokankailla näkemään, festivaalin ohjelmistopäällikkö Mickael Suominen sanoo tiedotteessa.

Teemaan kuuluu muun muassa Sun Children, iranilaisen mestariohjaaja Majid Majidin vaikuttava uutuus katulapsista, jotka värvätään etsimään aarretta koulun alta.

Festivaalilla esitetään myös sarja vammaisuutta käsitteleviä elokuvia.

– Representaation kysymykset ovat polttavan ajankohtaisia, minkä vuoksi olemme halunneet tuoda tämän vuoden ohjelmistoon sarjan, jossa käsitellään vammaisuutta ja vammaisia ihmisiä elokuvassa, Suominen kertoo.

Sarjassa nähdään esimerkiksi vammaisuuden ja seksuaalisuuden suhdetta käsittelevä dokumentti Because of My Body.

Espoo Cinén viime vuonna ensi kertaa järjestetyt yönäytökset ovat myös ohjelmassa. Kino Tapiolassa päästään tällä kertaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 28.–29.8. nauttimaan kuratoidusta Flamingojen yö -elokuvasarjasta. Yön ohjelmistossa nähdään kattaus pitkää ja lyhyttä elokuvaa kitschin ja trash-elokuvan maailmasta.

Päätöselokuvan näytöksessä Kino Tapiolassa jaetaan festivaalin kaikkien aikojen ensimmäinen Espoo Ciné -palkinto.

Festivaalin nimikkopalkinto myönnetään henkilölle tai taholle, joka on elokuva-alan työllään merkittävästi edistänyt taidemuotojen välistä moninaisuutta. Palkinnon jakaa Krista Kosonen.

Festivaali järjestetään Espoon kulttuurikeskuksessa, Kino Tapiolassa, Finnkino Sellossa, Finnkino Omenassa ja Cinema Orionissa.