Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkaupunkiseudun koronarajoitukset tiukkenevat viikon päästä

Pääkaupunkiseudun tiukentuvat koronarajoitukset tulevat voimaan ensi viikon perjantaista 20. elokuuta lähtien. Tänään annettu päätös on voimassa 12. syyskuuta saakka.

Koronatilanteen pahentumisen vuoksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on päättänyt, että kokoontumisrajoitukset kiristyvät ja asiakastilojen käyttöä rajoitetaan Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kuntien alueilla.

Avi korostaa, että rajoitusten lisääminen on välttämätöntä, jotta epidemian leviämistä saadaan hillittyä. Hankaluutena on myös se, että tartunnanjäljitys on pahasti ruuhkautunut pk-seudulla.

Husin Lasse Lehtosen synkkä koronaennuste toteutui – tältä seuraavat viikot näyttävät: "Pahin vaihe on ohitettu"

Ensi viikon perjantaista voimaan tulevat kokoontumisrajoitukset koskevat yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa pk-seudulla voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu sisätiloissa enintään 25 henkilöä ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa enintään 50 henkilöä.

Tämä edellyttää, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa.

Yhteisyleisömäärää koskevista rajoista voi sisä- ja ulkotiloissa poiketa eriyttämisjärjestelyin.

Tämä edellyttää, että tiloissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita. Erityisjärjestelyin tilaisuuteen osallistuva yleisö voidaan sijoittaa omille istumapaikoille tai omille alueille sisätiloissa enintään 25 ja ulkotiloissa enintään 50 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin alueisiin.

Uusi määräys velvoittaa pk-seudun alueella eri toimijoita varmistamaan, että niiden ylläpitämissä tiloissa asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Määräys koskee sisätiloja, joissa on samanaikaisesti yli kymmenen asiakasta tai osallistujaa. Ulkotiloissa vastaava asiakasmääräraja on viisikymmentä. Korkean tartuntariskin tiloissa, kuten sisäliikuntatiloissa, määräystä on noudatettava, vaikka asiakkaita olisi samanaikaisesti vähemmänkin.

Määräys ei koske oppilaitosten toimintaa, varhaiskasvatusta, ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.