Riikka Purra nousi perussuomalaisten puheenjohtajaksi – näin hän vastaa kysymykseen, miten puolue muuttuu hänen johdollaan

Kirkkonummelainen kansanedustaja Riikka Purra (44) on perussuomalaisten uusi puheenjohtaja.

Purra sai viikonloppuna Seinäjoella pidetyssä puoluekokouksessa puheenjohtajaäänestyksessä 744 ääntä ja hänet valittiin suoraan puheenjohtajaksi, eikä toista kierrosta tarvittu.

Toiseksi eniten ääniä sai kansanedustaja Sakari Puisto (252).

Länsiväylä kysyi Riikka Purralta 16.7.2021, miten perussuomalainen puolue muuttuu, jos hänet valitaan puheenjohtajaksi.

Purra huomautti, että hän on ollut viime vuodet vaikuttamassa läheisesti puolueen linjaan.

– Itselläni ei ole taskussa mitään suuria avauksia tai linjanmuutoksia, joita en olisi jo saanut edistettyä. Sikäli luvassa ei ole mitään maata seisauttavia muutoksia.

– Ehkä haluaisin puheenjohtajana perustella vielä enemmän kansalaisille ja äänestäjille, miksi olemme sitä mieltä kuin olemme. Erityisesti tämä koskee juuri maahanmuuttopolitiikkaa.

Lue myös:

Halla-ahon seuraajaksi pyrkivä Riikka Purra singahti pikavauhtia valtakunnan politiikkaan – tässä haastattelussa hän avaa maahanmuuttokantaansa ja kritisoi Kirkkonummen rakentamista: "Onneksi Espoossakin on herätty"

Purra on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja oli tähän saakka puolueensa varapuheenjohtaja. Viime eduskuntavaaleissa hän sai lähes 6 000 ääntä.

Purra on toista kautta Kirkkonummen valtuustossa. Kuntavaaleissa hän sai toiseksi entiten ääniä.

Koulutukseltaan Purra on valtiotieteen maisteri. Ennen kansanedustajaksi valintaa hän työskenteli puoluetoimistossa suunnittelijana.

Perusuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei ollut ehdolla enää puolueen johtoon.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut