Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harrastustoiminta jatkuu Espoossa uusista rajoituksista huolimatta – neljä ohjetta, joita järjestäjien tulee noudattaa

Harrastustoiminta voi jatkua Espoossa huolimatta siitä, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) päätti viime viikolla rajoittaa kokoontumisia ja tilojen käyttöä 20.8.2021 alkaen, tiedottaa Espoon kaupunki.

Avin päätös tarkoittaa käytännössä, että toiminta täytyy järjestää siten, että osallistujilla tai asiakkailla on mahdollisuus välttää lähikontakti toisiinsa.

Lisäksi sisätilassa saa olla koolla kerrallaan enintään 25 ja ulkona 50 henkilöä.

– Espoossakin lasten ja nuorten – kuten myös aikuisten – harrastukset jatkuvat kuten tähänkin asti. Muutokset koskevat lähinnä osallistujamääriä. Kaikessa harrastustoiminnassamme on jo valmiiksi käytössä koronaturvalliset toimintatavat, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä muistuttaa tiedotteessa.

Avin linjauksen mukaan harrastustoimintaan osallistuvat voivat itse päättää, ovatko he esimerkiksi liikuntaharrastuksen aikana lähikontaktissa toisiinsa.

Toiminnan järjestäjän kuitenkin täytyy mahdollistaa se, että osallistujat voivat tahtoessaan säilyttää vähintään kahden metrin etäisyyden toisiinsa silloin, kun sisätilassa oleskellaan yli 15 minuutin ajan.

Ulkotiloissa järjestäjän täytyy mahdollistaa, että osallistujat voivat välttää fyysistä kontaktia. Ulkotiloissa ei vaadita tietynmittaisia turvavälejä.

Espoon kaupungin kulttuuritalot, kaupunginmuseo, nuorisotalot, kirjastot ja liikuntapaikat, kuten uimahallit ja muut sisäliikuntatilat, sekä asiointipisteet ja palvelutorit pysyvät avoinna normaalien aukioloaikojen mukaisesti.