Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Masalan ja Espoonlahden väliin kaavaillaan 2 000–3 000 asukkaan asuinaluetta – Kirkkonummi aikoo muuttaa katulinjausta, jotta ihmiskodit eivät jyrää liito-oravien pesäpuita

Masalan itäpuolisen alueen suunnittelussa on etsitty sopua liito-oravien pesimäalueen säilyttämisessä. Kolopuut on tarkoitus pitää ennallaan katulinjausta muuttamalla.

Majvik-Suvimäen kaavoitusta on vuosia suunniteltu ja se on yhä kesken. Yksityisessä ja valtion omistuksessa oleville maille Masalan ja Espoonlahden väliin kaavaillaan 2 000–3 000 asukkaan uutta asuinaluetta.

Suunnittelu tyssäisi viime vuonna, kun hallinto-oikeus kielsi tuhoamasta liito-oravien pesimäpuita. Sittemmin suunnitelmia on muutettu ja katuasia ajateltu uusiksi.

Aikaisemmin kokoojakatu Majvikin ja Suvimäen uuden alueen läpi oli suunniteltu suoraan Kartanonrantaan Sundetin kosteikon yli. Toiseen päähän on tulossa Majvikin risteyksen kohdille uusi eritasoliittymä Kehä III:lle.

Kokoojakadun suunta toisessa päässä on nyt vaihtunut. Se on tarkoitus rakentaa Kehä III:n yli sillalla nykyiselle Salmitielle ja sitä kautta Sundsbergintielle. Majvikin eritasoliittymän suunnitelma on ennallaan.

Tällä tavalla katuverkkoa saadaan kevyemmäksi ja kolopuut säästyvät.

Kirkkonummen kunta on vetämässä pois valitusanomusta Korkeimmasta hallinto-oikeudesta. Kunta on yrittänyt kumota hallinto-oikeuden päätöksen liito-oravan pesimäalueesta.

Majvikin ja Suvimäen alueelle on kaavailtu erittäin merkittävää rakentamista. Alueella on nyt muutama kymmenen asukasta ja Majvikin kokoushotelli, jolle on tarkoitus mahdollistaa laajennus.

Lopullista kaavaehdotusta ei ole vielä annettu. Yhdyskuntatekniikan lautakunta on kahdesti kehottanut keventämään suunnitelmia ja pienentämään kerrosneliöiden määrää.

Suunnittelun edetessä on mukaan otettu Kehä III:n länsipuolelta niin sanottu Koneiston alue, jolle on kaavailtu kerrostaloja noin 500 asukkaalle. Alue on Masalan aseman vieressä