Länsimetron Kivenlahden osuuden koeajot käynnissä "päivälleen aikataulun mukaisesti" – liikennöinnin määrä alkaa suunnitellusti 2023

Länsimetron Kaitaan asema. Kakkosvaiheen liikennöinnin on määrä alkaa 2023. M. Wirman/Länsimetro Oy
Minna Airamaa

Minna Airamaa

Länsimetron rakenteilla olevalla Matinkylä–Kivenlahti -osuudella on kesän aikana päästy aloittamaan koeajoja, tiedottaa Länsimetro Oy.

Parhaillaan koeajoja ajetaan metrojunilla Finnoon ja Soukan välillä. Loppuvuoden aikana koeajot tuleva ulottumaan pääteasemalle Kivenlahteen.

Koeajot ovat osa testausvaihetta, joka käynnistyi alkuvuodesta ja jatkuu syksyyn 2022.

Testausvaiheessa testataan esimerkiksi metroaseman, viereisten asemien ja ratalinjan järjestelmien toiminta erilaisissa poikkeustilanteissa, kuten tulipalossa tai tulvissa. Länsimetrossa on yhteensä 52 teknistä järjestelmää.

Testausvaiheen jälkeen vuorossa ovat viranomaishyväksynnät ja metroa liikennöivän HKL:n valmistautuminen liikenteen aloittamiseen.

Testausvaiheelle on nyt varattu huomattavasti pidempi aika kuin ykkösvaiheessa. Länsimetron Ruoholahti–Matinkylä -osuuden liikennöinnin aloitusta jouduttiin keväällä 2016 siirtämään vain muutamaa kuukautta ennen sovittua aloituspäivämäärää muun muassa testausvaiheessa ilmenneiden ongelmien vuoksi. Liikennöinti päästiin lopulta aloittamaan marraskuussa 2017.

Lue myös:

Länsimetron jatke etenee aikataulussa – koronan vaikutukset työmailla jääneet pieniksi

Matinkylä–Kivenlahti -osuus on edennyt aikataulussa ja liikenteen on määrä alkaa vuoden 2023 aikana. Aikataulu tarkentuu tämän vuoden loppupuolella.

– Rakentaminen on loppusuoralla ja käynnissä on testausvaihe, joka takaa metrojärjestelmän laadun ja turvallisuuden. Koeajovaihe alkoi 21.6.2021, päivälleen kaksi vuotta aiemmin laaditun käyttöönottosuunnitelman aikataulun mukaisesti. Koko projekti etenee hankesuunnitelman tavoitteiden mukaisesti aikataulussa ja budjetissa, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut