Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarokotusten vastustajat painostavat työntekijöitä ja nuoria – Espoo: Ilmoitamme herkästi poliisille

Koronarokotuksiin liittyvät painostuskeinot, jotka kohdistuvat erityisesti terveydenhuoltoon ja opetustoimeen, ovat Espoossa lisääntyneet 12–15-vuotiaiden rokotusten alettua.

– Espoon kaupunki ei hyväksy henkilöstöönsä kohdistuvaa, työtehtävistä johtuvaa painostusta missään muodossa, ei sähköposteina, Wilma-viesteinä tai häiritsevänä käytöksenä esimerkiksi rokotuspisteillä, Espoo korostaa tiedotteessa.

Kaupunki ei hyväksy myöskään koulujen alueella tapahtuvaa painostusta, joka kohdistuu oppilaisiin, opettajiin tai terveydenhoitajiin. Erityisen moitittavaa on se, että painostus kohdistuu 12–15-vuotiaisiin nuoriin, jotka voivat kokea aikuisen painostusyritykset erityisen ikävinä tilanteina.

Kaupunki on vastuussa henkilöstönsä työhyvinvoinnista ja oppilaidensa koulurauhasta. Kaupunki lupaa tarjota henkilöstölle ja oppilaille tukea ja tehdä yhteistyötä viranomaisten kanssa ilmiön hillitsemiseksi.

Tarvittaessa asiattomasta toiminnasta ja painostuksesta ilmoitetaan matalla kynnyksellä poliisille.