Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ulosteperäiset bakteerit estävät uimisen Matinkylässä jo toistamiseen elokuussa – "Bakteereita niin runsaasti, että on epätodennäköistä, että tilanne olisi yksittäisen veneilijän aiheuttama"

Matinkylän uimaranta laitettiin uintikieltoon keskiviikkona, kun tiistaina otetuissa vesinäytteissä todettiin runsaasti ulosteperäisiä bakteereja. Torstaina bakteeripitoisuuksien todettiin olevan edelleen koholla, joten uimakieltoa jatkettiin.

Uimaveden laatu todettiin heikentyneeksi Matinkylässä myös elokuun alussa, ja 3. elokuuta otetuissa näytteissä todettiin niin ikään E.coli -bakteeria.

Espoon seudun ympäristöterveys koittaa parhaillaan selvittää syytä veden laadun heikentymiseen.

Ympäristöterveydestä on oltu yhteydessä muun muassa HSY:hyn, koska tilannetta saattaisi selittää voimakkaiden sateiden aiheuttama ylivuoto alueen läheisyydessä sijaitsevalla jäteveden pumppaamolla tai viemärikaivon ylivuoto, kertoo johtava kaupungineläinlääkäri Mari Nevas.

Asiasta on tiedotettu myös uimarannan kunnossapidosta vastaavalle.

– On hieman poikkeuksellista, että tilanne uusiutuu. Kun tilanne toistuu, täytyy syytä lähteä selvittämään, Nevas sanoo.

Länsiväylään yhteyttä ottanut lukija epäili veneilijän tyhjentäneen septitankkinsa rannan läheisyydessä.

– Tämä on teoriassa mahdollista, mutta ulosteperäistä saastumista kuvaavien bakteerien määrä oli näytteessä niin runsas, että on epätodennäköistä, että tilanne olisi yksittäisen veneilijän aiheuttama, Nevas muotoilee.

Elokuun alussa tilanne korjaantui parissa päivässä, sillä 5. elokuuta otetussa uusintanäytteessä pitoisuudet olivat normaalilla tasolla.

Seuraavan kerran Matinkylän vedenlaatua testataan perjantaina 20. elokuuta.