Espoossa alkaa uuden, kerrostalovaltaisen alueen kehittäminen – lopulta tavoitteena on 14 000 asukkaan kaupunginosa

Keran aseman ympäristön kehittämisessä uudeksi kerrostalovaltaiseksi asuinalueeksi on päästy sopimuksin eteenpäin. Espoo on neuvotellut rantaradan eteläpuolisen alueen toteutuksesta yksityisten maanomistajien kanssa.

Teollisuus- ja varastokäytössä oleva vajaan 60 hehtaarin alue on Espoon lähivuosien suurin asuinrakennuskohde Finnoon ohella. Kerasta suunnitellaan noin 14 000 asukkaan kaupunginosaa.

Uusi Kera muotoutuu kehämäisesti aseman ympärille molemmille puolille rataa. Espoon on tehnyt tässä kuussa esisopimukset kolmen maanomistajan kanssa rantaradan eteläpuolisesta alueesta, jonka selvästi suurin pääomistaja on S-ryhmä.

Kerassa on toiminut logistiikkakeskus, joka on muuttanut Sipooseen. S-ryhmä kertoo käyttävänsä osin tiloja vielä muutaman vuoden.

Radan eteläpuolen suunnittelualue on kooltaan noin 27 hehtaaria ja sinne kaavaillaan asuntoja 5 000 – 6 000 ihmiselle. Asemakaavaehdotus on valmistunut.

Aseman lähelle tulee pääosin kerrostaloja, korkeimmat niistä ovat 12–16 -kerroksisia. Alueelle on varauduttu rakentamaan kaksi päiväkotia ja koulu.

Lisäksi kaavasuunnitelmissa on paikka suurehkolle päivittäistavarakaupalle. Nykyinen teollisuus- ja varastotoiminta toiminta loppuu kokonaan.

Espoon neuvotteleman sopimuksen mukaan kolme maanomistajaa maksaa kaupungille korvauksia noin 57 miljoonaa euroa, joilla kaupunki sitoutuu rakentamaan alueen kadut ja kunnallistekniikan.

Espoon kaupunginhallitus käsittelee maankäyttösopimuksia ja uutta asemakaavaa 23. elokuuta.

Keran nimi liittyy keramiikan valmistukseen. Kera Oy:n keramiikkatehtaan kohdalle perustettiin 1946 Keran rautatieseisake.

Pian lähialuettakin alettiin kutsua Keraksi, ja vuodesta 2014 Kera on virallinen osa-alueennimi.

Lue myös:

Keran halleista on tullut trendikäs kohtauspaikka, joka tarjoaa taidetta, liikuntaa ja olutta – uusia toimijoita tulee edelleen, vaikka tulevaisuudessa halleja odottaa purku

Keran halleilla kuplii olutkeskittymä – Taproom-ravintola avaa lauantaina

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut