Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon rokotuskattavuus alhaisin Vanhassa-Espoossa – Espoon keskukseen tuodaan pop up -rokotuspiste

Entressen kirjastoon on perusteilla ilman ajanvarausta toimiva koronarokotuspiste.

Kaupunki perustaa ensimmäisen pop-up -rokotuspisteensä Espoon keskukseen, koska Vanhan-Espoon rokotuskattavuus on Espoon suuralueiden alhaisin, kertoo Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen.

Vanhan-Espoon suuralueeseen kuuluvat muun muassa Espoon keskus ympäristöineen sekä Järvenperä, Nupuri ja Nuuksio.

Myöhemmin pop up -pisteitä saatetaan perustaa myös muualle Espooseen.

– Mietimme keinoja, miten rokotuskattavuus saataisiin mahdollisimman korkeaksi. Haluamme tehdä rokotuksen ottamisesta helppoa, Paananen sanoo.

Aiemmin Espoon keskuksessa ei ole ollut mahdollista saada rokotetta, sillä kaupungin koronarokotuspisteet sijaitsevat Tapiolan terveysasemalla ja Tapiolan urheilupuistossa Metro Areenalla sekä Lintuvaarassa ja kauppakeskus Isossa Omenassa Matinkylässä.

– Suur-Tapiolassa on korkein rokotuskattavuus, Paananen sanoo.

Espoon on määrä tiedottaa Entressen pop up -pisteen avautumisesta ja aukioloajoista lähipäivinä, Paananen kertoi torstaina.

Espoo aloitti maanantaina 12–15 -vuotiaiden rokotukset kouluissa. Paanasen mukaan kouluissa rokotettiin maanantaina ja tiistaina 1 851 nuorta ja arvioiden mukaan noin 60 prosenttia ikäluokasta on jo saanut ensimmäisen rokotteen tai varannut rokotusajan.

Koronan ilmaantuvuusluku on 317,9 sataatuhatta kaupunkilaista kohden 14 päivän aikana, ja päivittäisten tartuntojen määrä pyörii 50–70 välillä. Tartuntoja oli keskiviikkoon mennessä raportoitu kaikkiaan 11 471.

Espoon tartunnanjäljityksessä on edelleen merkittäviä viiveitä.

– Tapauksia tulee paljon ja meillä on vaikeuksia saada rekrytoitua ja koulutettua henkilökuntaa niin, että pysyisimme perässä.

Paananen kertoo olevansa korkealla pysyttelevien tartuntalukujen lisäksi huolissaan myös perusterveydenhuollon kantokyvystä ja hoitoon pääsyn vaikeudesta.

– Koronapandemia on syönyt resurssia ja tämä kaikki on pois meidän ydintehtävien hoidosta eli terveyden edistämisestä ja pitkäaikaissairauksien hoidosta.