Kai Mykkänen otti vahvasti kantaa maahanmuuttajataustaisten espoolaisten asemaan: "Sellaiset puheet pitää lopettaa, että Espoossa asuu tulevaisuudessa enemmän muita kuin suomalaisia"

Kai Mykkänen nosti valtuustoseminaarin avauspuheessaan esille keskustelun maahanmuutosta. Arkisto/Juha Poutanen

Heli Koivuniemi

Espoon kaupunginvaltuuston väistyvä puheenjohtaja Kai Mykkänen otti vahvasti kantaa maahanmuuttajataustaisten espoolaisten asemaan valtuustoseminaarin avauspuheessaan. Hän totesi kuntalain määrittelevän kaikki espoolaiset kunnan jäseniksi pohjustaessaan tuoreille valtuutetuille kaupungin strategiakeskustelua vuosille 2022–2025.

– Jokainen Espoossa pysyvästi asuva on espoolainen ja kansalaisuuden saadessaan suomalainen niin nyt kuin vuonna 2050. Sellaiset puheet pitää lopettaa, että Espoossa asuu tulevaisuudessa enemmän muita kuin suomalaisia. En hyväksy kansalaisten jakamista.

Hän viittaa perussuomalaisten tuoreen puheenjohtajan Riikka Purran pitämään linjapuheeseen. Purra nosti esille huolensa maahanmuutosta ja otti esimerkiksi Espoon, jossa hänen mielestään suomalaiset ovat 2050-luvulla vähemmistönä.

Osa näkee maahanmuuton muun muassa kaupungin kasvun ja kansainvälistymisen edellytyksenä.

– He, jotka ajattelevat, ettei se ole hyvä asia ja että kansainvälisyyttä ja maahanmuuttoa pitäisi hillitä, voivat miettiä minkälaista olisi, jos koulussa luokat olisivat puolillaan tai kuka hoitaa vanhukset ja sairaat, kun palveluammattilaisten suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle.

Mykkänen toteaa, ettei kansainvälistymiseen liittyviä haasteita pidä lakaista maton alle.

– Päinvastoin. Maahanmuuttajataustaiset henkilöt on ohjattava Suomeen tultaessa nopeasti opiskelemaan ja töihin. Etenkin nyt, kun työllisyyspalvelut siirtyvät kaupungin vastuulle. Se on Espoon onnistumisen ydinkysymys.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut