Espoo-päivä tarjoaa yli sata tapahtumaa, joista suuri osa järjestetään koronan vuoksi ulkona – jos näistä tapahtumista ei löydy mieleistä, päivää voi myös viettää järjestämällä oman piknikin

Espoo-päivän ohjelmassa korostuu tänä vuonna kiertotalous.

Espoon omana nimikkopäivänä, lauantaina 28. elokuuta on tarjolla monenlaista tekemistä eri puolilla Espoota. Tapahtumia on tänäkin vuonna yli 100, mutta koronatilanteen vuoksi ohjelmassa on paljon ulkoilmatapahtumia.

– Toivomme, että kävijät käyttävät kasvomaskia myös ulkona. Lisäksi pitää noudattaa muun muassa turvaväleistä ja käsihygieniasta annettuja ohjeita, Espoo-päivän tapahtumakoordinaattori Elina Tamminen ohjeistaa.

Kiertotalous on tämän vuoden Espoo-päivän teema. Käytännössä teema näkyy päivän aikana järjestettävissä, kierrätysmateriaaleja hyödyntävissä työpajoissa kuin kirpputoreillakin.

Esimerkiksi Entressen, Sellon, Ison Omenan ja Tapiolan kirjastoissa voi kello 12–15.30 osallistua tuunauspajaan, jossa muokataan T-paidasta pipo.

Kauklahdessa kiertotalouteen pureudutaan Pelasta lempivaatteesi -työpajassa kello 11–14 Hansatie 14:ssä.

Leppävaara-seura järjestää Espoo-päivänä perinteiset Puistokirpparit Alberganespan puistossa. Myyntiaika on kello 9–14.

Toivomme, että kävijät käyttävät kasvomaskia myös ulkona.

Keran halleilla voi osallistua kestävän liikkumisen koeajoihin ja tutustua SPARCS-hankeeseen kello 11–15. Kiertotalousteemaan liittyy myös Rättimuraali, joka syntyy Keran halleilla kello 12–18.

Saaristomuseo Pentalassa on tarjolla pikavisiittejä Gurlin taloon. Pentalaan rantautuu lauantaina aamupäivällä perinnepurjevene Sotka, johon voi tutustua kello 17:ään saakka. Muinaisuisko Sotkan miehistö kertoo viikinki- ja varhaiskeskiaikaisesta purjehduksesta.

Toinen kiinnostava merellinen paikka Karhusaari. Puupiirtämisestä grafiikkaan -näyttelyssä alueen nykyiset ja entiset taiteilijat esittäytyvät töillään kello 10–14. Teoksia on myös myynnissä.

Träskändan kartanopuistossa Järvenperässä on koko päivän tarjolla erilaisia aktiviteetteja koko perheelle. Luvassa on muun muassa monenlaista musiikkia.

Siivouspäivän hengessä alueelle on mahdollista tulla pitämään omaa puistokirpputoria kello 14–17.

Iltapäivällä kello 15 Global Soundscapes DJ’s soittaa groovaavaa ja tanssittavaa musiikkia maailman eri kolkista. Kello 17 on vuorossa Plastic Tones ja kello 18.15 lavan ottaa haltuun Bobby Oroza ja Cold Diamond & Mink.

Belenos Group of Arts tuo puistoon liikkuvan valotaideteoksen.

Naapurissa Lasten kulttuurikeskus Aurora järjestää muun muassa Mielikuvituskukka-pajan.

Espoo-päivä tarjoaa mahdollisuuden tutustua Tapiolan ortodoksiseen kirkkoon. Ovet ovat avoinna kello 11–16.

Tutustumaan pääsee myös Fortumin lämpö­pump­pu­lai­tokselle Suomenojalla, Hylkeenpyytäjäntie 4. Ovet ovat avoinna kello 11–14. Siellä kerrotaan päivän teeman mukaisesti yrityksen ekologisista tavoista ja suunnitelmista tuottaa kaukolämpöä täysin puhtaasti.

Kuvataidetaloyhdistys Suna järjestää Espoon keskuksessa Sunan historiallisessa navetassa maalaus- ja kädentaitopajan, jossa askarrellaan kierrätysmateriaaleista kolmiulotteisia figuureita.

Navetassa pidetään jäsenten pop-up taidenäyttely.

Historiaa

Espoo-päivä

Espoo-päivää koordinoi Espoon kaupungin tapahtuma -ja kulttuuripalvelut.

Virallisesti Espoo-päivää vietettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1992, jolloin Espoon kaupunki täytti 20-vuotta.

Aluksi juhlapäivä oli 27. elokuuta, koska se on Espoon kartanon perustamiskirjan allekirjoituspäivä vuodelta 1556.

Elokuun viimeinen lauantai on omistettu Espoo-päivälle vuodesta 2019 lähtien.

Tapahtumat levittäytyvät kaupungin kaikille suuralueille. Toteuttajina ovat kaupunkilaiset, yhteisö, yritykset ja kaupungin organisaatiot.

Kaikki päivän tapahtumat: espoopaiva.fi/tapahtumat.

Kaikkiin Espoo-päivän tapahtumiin on vapaa pääsy.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut