Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolaisella Erkki Eerolalla on edessään urakka Vihdissä – television miljonäärivisastakin tutun 34-vuotiaan kunnanjohtajan urakehitys on huimaa

Kunnanjohtaja: Mikä on Erkki Eerolan nopean urakehityksen salaisuus? Ja aikooko hän muuttaa Espoosta Vihtiin?

Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerolalla on edessään iso urakka. Näin uuden valtuustokauden alussa hän aikoo tavata henkilökohtaisesti kaikki Vihdin 43 valtuutettua. Tapaamistahti onkin ollut varsin ripeä: Viime viikon keskiviikkoon mennessä Eerola oli tavannut jo yhdeksän valtuutettua.

Idean näihin tapaamisiin hän sai Järvenpään kaupunginjohtaja Olli Naukkariselta, joka teki vastaavan kierroksen Järvenpäässä reilu vuosi sitten.

Uuden valtuuston aloittaessa Eerola koki, että uusien valtuutettujen tapaamiselle on tarve. Onhan Vihdin valtuustossa peräti 40 prosenttia uusia päättäjiä. Keskusteluissa käydään läpi paitsi valtuutettujen omia ajatuksia, myös Vihdin uutta strategiaa.

– Valtuutetut saavat itse ehdottaa tapaamispaikkaa. Voimme vaikka tavata jollain Vihdin kylällä, jos valtuutettu haluaa nostaa esiin oman kylän asioita. Eräänkin kanssa tapasimme Hiidenvedellä hänen rantatalollaan, Eerola kertoo.

Eerola on monella mittarilla poikkeuksellinen kunnanjohtaja. Harvempi suomalainen kunnanjohtaja on esimerkiksi osallistunut television Haluatko Miljonääriksi -kilpailuun.

– No niihin aikoihin työskentelin tosin vielä talousjohtajana, Eerola tarkentaa.

Olen huolissani siitä, miten vihtiläisten vaikuttaminen näkyy tammikuun aluevaaleissa.

Erkki Eerola

Jaajo Linnonmaan vuonna 2017 juontamassa TV-kisassa Eerola kuittasi 7 000 euroa. Kisa katkesi kysymykseen diktaattoreista.

– Edelleenkin jotkut saattavat kysyä, että olenko sama henkilö, joka osallistui siihen TV-ohjelmaan, Eerola hymähtää.

Pari viikkoa sitten 34 vuotta täyttänyt Eerola on poikkeuksellinen tapaus myös siinä, että hän on ollut lähes koko työuransa johtotehtävissä.

Hän oli 31-vuotias aloittaessaan Vihdin kunnanjohtajana vuonna 2018.

Vihdin talousjohtajana hän aloitti puolestaan 28-vuotiaana vuonna 2016.

Ja jo sitä ennen hän oli ennättänyt työskennellä Karkkilassa talous- ja henkilöstöjohtajana ja kunnanjohtajan sijaisena.

Mikä on Eerolan nopean urakehityksen takana?

– Tapanani on heittäytyä rohkeasti uusiin tilanteisiin. Mutta pyrin aina samalla säilyttämään nöyrän mielen ja olemaan jatkuvasti valmis oppimaan uutta.

Eerola sanoo, ettei hän itse kiinnitä niinkään huomiota ihmisten ikään.

– Asennoidun mieluummin niin, että olemme kaikki ihmisiä. Mielestäni kaikkien ihmisten kohdalla pitää antaa tekojen puhua puolestaan.

Eerola itse asuu perheineen Espoossa.

– Olemme kyllä käyneet asuntonäytöissä myös Vihdissä, Eerola huomauttaa.

Muutto Vihtiin ei kuitenkaan lähitulevaisuudessa ole vielä näköpiirissä.

– Vaimoni on töissä Espoon kaupungilla ja perheemme arki on muotoutunut sinne. Perheen kokonaisuuden pitää toimia hyvin, silloin pystyn itsekin antamaan parhaan työpanokseni tälle työlle.

Vihtiä Eerola haluaa hehkuttaa kaikissa mahdollisissa yhteyksissä. Muun muassa sosiaalisen median kanavissaan Twitterissä ja Facebookissa hän pyrkii jakamaan tietoa kunnasta.

– Moni ei esimerkiksi tiedä, että Nuuksiosta 2/3 sijaitsee Vihdin puolella. Ja meillä on yli 200 liikuntapaikkaa! Meidän pitää vielä enemmän röyhistää rintaa ja nostaa näitä Vihdin vahvuuksia esille.

Eerolan yhtenä tärkeänä tavoitteena on edesauttaa merkittävien yritysinvestointien saamista Vihtiin.

– Takavuosina Vihtiin suunniteltu Ideapark-hanke kaatui ja se monia on jäänyt kaihertaman. Senkaltaisille isoille hankkeille pyrimme kunnassa luomaan edellytyksiä.

Myös Vihdin alueen joukkoliikenteen kehittäminen ja erityisesti Turun Tunnin juna -hanke ovat Eerolalle tärkeitä tavoitteita, joita hän haluaa edistää.

Parhaillaan Eerolalla on mielen päällä sote-uudistus ja tammikuun aluevaalien vaikutukset Vihtiin.

– Olen huolissani siitä, miten vihtiläisten vaikuttaminen näkyy tammikuun aluevaaleissa. Mielestäni olisi viisasta keskittää ehdokkaita yli puoluerajojen, jotta vihtiläisten ääni saadaan kuuluviin. Haluaisin rohkaista myös kaikkia vihtiläisiä käyttämään äänioikeuttaan tulevissa aluevaaleissa.