Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kananmunilla, sinapilla ja ketsupilla sotkettuja vaatteita – lukiolaisten nasujaisista jäi Espoon rannoille kasoittain roskaa

Espoon rannat olivat maanantaina aamulla lukiolaisten nasujaisten jäljiltä sotkuisessa kunnossa.

– Jos tapahtumalla ei ole vastuullista järjestäjää, on hankalaa löytää se taho, jonka kuuluisi siivota alue. Työ jää harmittavan usein kaupungin vastuulle, Rantaraitin kehittämisestä vastaava Lennart Pettersson sanoo.

Etenkin Haukilahden ranta on nuorten suosikkipaikka, ja se kerää juhlijoita laajalta alueelta.

Espoon merellinen ulkoiluyksikkö vastaa ranta-alueiden siivoamisesta. Nasujaisten jälkien siivoaminen jäi nytkin pääosin kaupungin tehtäväksi.

– Roskia jouduttiin keräämään Soukan, Klobbenin, Mellstenin ja Toppelundin rannoilta, olosuhteista vastaava liikuntapäällikkö Jari Järvi kertoo.

Roskaa oli Järven mukaan "aika lailla".

– Näissä nasujaisissa nuoret olivat sotkeneet toisiaan ja likaiset vaatteet oli sitten jätetty lojumaan rannalle. Käytössä on ollut ainakin vehnäjauhoja, sokeria ja kananmunia.

Silminnäkijöiden mukaan käytössä on ollut myös ketsuppia ja sinappia. Ulkoilijat olivat keränneet roskia kasoihin, mutta kaupungillekin jäi siivottavaa.

Nasujaisia on Jari Järven mukaan järjestetty ainakin 2–3 kesänä peräkkäin. Siivous on jäänyt kaupungin kontolle.

– Meillä ei ole resursseja siivota alueita viikonloppuna tai palkata vartijoita.

– Nasuttaminen aiheuttaa meille ylimääräistä työtä ja kuluja.

Koska kyseessä ovat yleiset rannat, kokoontumista ei voi suoraan kieltääkään. Jari Järvi toivoo, että valvonta ja kontrolli lähtisivät nuorista ja heidän vanhemmistaan ja että hauskanpidossa olisi järki mukana.