Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediatalo Keskisuomalaisen liikevaihto kasvoi ja kannattavuus parani selvästi – "Digitaaliset tuotot kompensoivat jo kohtuullisesti printin loivaa laskua"

Keskisuomalainen: "Digitaaliset tuotot kompensoivat jo kohtuullisesti printin loivaa laskua."

Mediatalo Keskisuomalainen Oyj:n alkuvuosi oli vahva. Yhtiön liikevaihto kasvoi ja kannattavuus parani selvästi ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Yhtiön liikevaihto kasvoi 3,1 prosenttia ja oli 104,2 miljoonaa euroa. Operatiivinen vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi viime vuoden vastaavaan ajankohdan 0,4 miljoonasta eurosta 5,3 miljoonaan euroon kasvaneen liikevaihdon ja toiminnan tehostamisen takia.

Tulos nousi viime vuoden tammi–kesäkuun 1,3 miljoonasta 3,5 miljoonaan euroon.

Mainosmyynti piristyi selvästi ja kasvoi 15,4 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan katsauskauteen verrattuna. Mainonta elpyi keväällä.

Erityisen vahvasti mediatalo eteni digitaalisessa mainosmyynnissä, joka kasvoi 47,1 prosenttia. Digitaaliset tilaustuotot kasvoivat 23,5 prosenttia samalla, kun paperiset tilaustuotot laskivat kolme prosenttia.

– Sisältötuotteiden kysyntä on ollut koko koronaviruspandemian ajan vahvalla tasolla. Digitaaliset tuotot kompensoivat jo kohtuullisesti printin loivaa laskua, toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi sanoo.

Mainosmyynnin ennustetaan kehittyvän edellistä vuotta paremmin myös loppuvuoden aikana, ellei koronatilanteessa ja sen vaikutuksissa yhteiskunnan toimintaan tapahdu uutta muutosta huonompaan suuntaan.

Paino- ja jakelutuotot laskivat 11,5 prosenttia, sillä isoja huonokatteisia ulkoisia painotöitä on jäänyt pois.

Kangaskorven mukaan koronaviruspandemia varjostaa edelleen Keskisuomalainen-konsernin toimintaa erityisesti kaupunkilehtien ja suoramainonnan osalta.

Keväällä alkaneen myönteisen kehityksen uskotaan kuitenkin jatkuvan vuoden 2021 toisella puolivuotiskaudella. Yhtiön koko vuoden liikevaihdon odotetaan pysyvän edellisen vuoden tasolla ja vertailukelpoisen operatiivisen liikevoiton paranevan edellisen vuoden tasosta.

Keskisuomalaisen osakkeen hinta on noussut tänä vuonna Helsingin pörssissä runsaat 50 prosenttia.

Mediatalo Keskisuomalainen julkaisee noin sataa lehti- ja verkkomediaa. Lisäksi konsernilla on radioliiketoimintaa sekä paino-, jakelu-, tutkimus-, digi-, kiinteistö-, markkinointi- ja viestintäliiketoimintaa.

Viime vuosina voimakkaasti laajentuneen konsernin liikevaihdosta alle 15 prosenttia tulee nykyisin Keski-Suomesta.

Keskisuomalainen-konserni on jatkanut tänä vuonna laajentumistaan. Yhtiö osti toukokuussa KPK Yhtiöt Oyj:ltä sen omistamat Ilkka-Yhtymä Oyj:n osakkeet ja nousi Ilkka-Yhtymän suurimmaksi osakkeenomistajaksi 11,78 prosentin osuudella.

Keskisuomalainen Oyj allekirjoitti kesäkuussa kauppakirjan Hämeen Sanomat -konsernin ostamiseksi Aina Group Oyj:ltä. Kaupan täytäntöönpano on ehdollinen, kunnes Aina Groupin ylimääräinen yhtiökokous on hyväksynyt kaupan asian. Kauppa arvioidaan toteutettavan syyskuun 2021 loppuun mennessä.

– Toteutuessaan kauppa vahvistaa merkittävästi Keskisuomalainen-konsernin tuoteportfoliota erityisesti maantieteellisesti, Kangaskorpi sanoo.

Keskisuomalainen Oyj:n omavaraisuusaste vahvistui selvästi: edellisen vuoden vastaavan ajankohdan 40,7 prosentista 47,2 prosenttiin.

Keskisuomalainen on Talouselämä-lehden mukaan Suomen suurimpien työllistäjien joukossa sijalla 83.

Katsauskaudella Keskisuomalainen-konsernin keskimääräinen henkilömäärä kokopäiväisiksi muunnettuna oli 1 703 henkilöä eli 33 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työsuhteita konsernissa oli keskimäärin yhteensä 2 316 (edellisvuoden ensimmäisellä puoliskolla 2 164). Luvut eivät sisällä mainosjakajia, joita oli keskimäärin yhteensä 3 732 (3 529).

Tämä lehti on osa Mediatalo Keskisuomalaista.