Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kriisipuhelimeen heinäkuussa yli 900 soittoyritystä vuorokaudessa – itsetuhoiset nuoret ja avunsaannin vaikeus huolettavat

Akuutista itsetuhoisuudesta Kriisipuhelimeen soittavat nyt eniten nuoret aikuiset. Heinäkuussa Kriisipuhelimeen tuli jälleen ennätysmäärä puheluja.

Yleisin Kriisipuhelimessa käydyn keskustelun syy on ollut pandemian ajan paha olo. Yksinäisyyttä on kaikissa ikäryhmissä, ja se kytkeytyy usein koronaan.

Toiseksi eniten ihmiset soittavat ihmissuhdeongelmien, erityisesti parisuhteisiin liittyvien tilanteiden, takia. Myös työhön, opiskeluun ja asumiseen liittyvät arjessa selviytymisen vaikeudet kuormittavat soittajia entistä enemmän.

Akuutista itsetuhoisuudesta puhuvat nyt 18–40-vuotiaat nuoret aikuiset, naiset ja miehet. Viime vuoden kesällä itsetuhoisuudesta soittivat eniten 18–29-vuotiaat naiset ja miehistä 51–63-vuotiaat.

Itsetuhoisten läheisten yhteydenottoja on ollut saman verran kuin viime vuonna. Aihe on kuitenkin puhuttanut Kriisipuhelimen päivystäjiä, koska moni itsemurhan kautta kuollut läheinen on ollut nuori.

– Läheiset ovat kertoneet jääneensä ilman neuvoja ja tukea tilanteessa, jossa sitä olisi tarvinnut. Akuutistikaan itsetuhoinen ei pääse osastolle, ei ole tilaa. Moni on kertonut, että soittopyyntöihin ei ole vastattu tai luvattu yhteydenotto on jäänyt tekemättä, sanoo tiedotteessa kriisipuhelintoiminnan päällikkö Susanna Winter.

Kaikkiaan itsetuhoiset keskustelut ovat hieman vähentyneet.

Yhteensä vuonna 2021 Kriisipuhelimeen tuli lähes 70 000 soittoyritystä. Se on 13 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Heinäkuussa rikottiin taas ennätys, kun soittoja tuli 28 800. Tämä tarkoittaa keskimäärin yli 900 soittoyritystä vuorokaudessa.

– Vastattujen puheluiden määrä on pystytty pitämään kesäaikaan keskimääräisellä kuukausitasolla, koska lomien ajaksi on lahjoitusvaroin pystytty palkkaamaan kesätyöntekijöitä eri puolille Suomea, Winter sanoo.

Viime vuonna mielenterveysjärjestö MIELI ry:n Kriisipuhelimessa vastattiin yli 90 000 soittoon.

Lue myös: Viime vuonna MLL:n lasten ja nuorten puhelimen ja chatin yhteydenotoista vain alle joka viidenteen pystyttiin vastaamaan – chatin aukiolo laajenee lahjoitusten turvin