Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 100 kajakkia kerää tänään roskia merestä – kesän saldo jo 1 800 kiloa, mukana auton akku ja skuutti

Yli sata kajakkia kerää tänään roskia merestä Itämeripäivän kunniaksi. Roskien kerääminen huipentaa yhteisöllisen Itämeri Plogging -siivoushankkeen, joka on jatkunut koko kesän.

Hankkeen taustalla olevan vesiurheilukeskus Laguunin toimitusjohtaja Juuso Tilaeus kertoo, että kesän aikana Itämerestä on nostettu jo yli 1 800 kiloa roskaa. Pääkaupunkiseudun lisäksi roskaa on kerätty muun muassa Turun, Oulun ja Vaasan edustoilta.

– Merestä on nostettu pääasiassa muovijätettä, mutta myös esimerkiksi ajoneuvon akku ja potkulauta, Tilaeus sanoo.

Tilaeus sanoo yllättyneensä kerätyn roskan paljoudesta. Toisaalta häntä hämmästyttää, mitä kaikkea mereen heitetään. Se kertoo siitä, että hällä väliä -asenteen muuttamiseksi on vielä paljon tehtävää.

Plogging-hankkeen tavoitteena onkin Tilaeuksen mukaan saada ihmiset havahtumaan Itämeren heikentyneestä tilasta positiivisen tekemisen kautta.

Hankkeessa kuka tahansa on voinut varata maksutta käyttöönsä roskien keräämiseen sopivan kajakin. Kulut on katettu sponsorivoimin.

Tänään torstaina roskien keruuseen lähdetään yhteisvoimin kello 14 ja 17 Laguunin Espoon ja Helsingin toimipisteiltä. Tilaeus sanoo, että teemapäivään voi osallistua myös omatoimisesti vaikkapa mökin pihalta.

Kaikkiaan päivän aikana merelle ja maalle pääsee yli 200 ihmistä, sillä mukana on myös SUP-lautoja ja sähköpyöriä.

– Haluamme luonnossa liikkumisen kautta kannustaa kaikkia pohtimaan, mitä Itämeri merkitsee, sanoo Tilaeus.