Koronatilanne ryöpsähti nyt pahimmaksi Kanta-Espoossa – Katso kuinka paljon tartuntoja on omalla alueellasi

Kanta-Espoon alueella on todettu viimeisen kahden viikon aikana suhteellisesti eniten uusia koronatartuntoja. Kuvituskuva. Arkisto / Sirkku Aalto
Katja Riihola

Katja Riihola

Kanta-Espoossa eli Espoon keskuksen alueella on viimeisen kahden viikon aikana todettu suhteellisesti eniten uusia koronavirustartuntoja, selviää Espoon kaupungin 25. elokuuta nettisivuillaan julkaisemasta alueellisesta tartuntakartasta.

Samaan aikaan alueen rokotuskattavuus koronavirusta vastaan on Espoon alhaisin. Länsiväylä kertoi 19. elokuuta, että Vanhan-Espoon rokotuskattavuus on Espoon suuralueiden alhaisin. Vanhan-Espoon suuralueeseen kuuluvat muun muassa Espoon keskus ympäristöineen sekä Järvenperä, Nupuri ja Nuuksio.

Kanta-Espoon alueella on nyt todettu 6,1–7 uutta tartuntaa 14 päivän aikana tuhatta asukasta kohden. Kaksi viikkoa sitten julkaistussa koronakartassa Kanta-Espoon tartunnat olivat alhaisemmalla tasolla (3,1–4 tuhatta asukasta kohden).

Seuraavaksi eniten koronapositiivisia on tuoreen kartan mukaan Bembölessä ja Muurala-Gumbölessä (5,1–6 tuhatta asukasta kohden).

Absoluuttisina koronavirustapauksina tämä on Kanta-Espoossa 181, Bembölessä 26 ja Muurala-Gumbölessä 24.

Seuraavaksi eniten uusia tartuntoja (4,1–5 tuhatta asukasta kohden) on Kanta-Leppävaaran ja Henttaa-Suurpellon alueilla. Kanta-Leppävaarassa on todettu 161 ja Henttaa-Suurpellon alueella 22 koronavirustartuntaa.

Viherlaakso-Lippajärvellä, Kilo-Karakalliossa, Laajalahdessa, Nöykkiö-Latokaskessa ja Matinkylässä tartuntoja on tullut tuhatta asukasta kohden 3,1–4.

Kanta-Kauklahdessa, Saunalahdessa, Kanta-Espoonlahdessa, Kaitaalla, Kanta-Tapiolassa ja Otaniemessä puolestaan 2,1–3.

Vähiten tartuntoja on Nuuksio-Nupurissa. Alueella on todettu koronatartunta korkeintaan viidellä asukkaalla. Tarkkaa lukumäärää ei kerrota, koska tartuntamäärät ovat niin pienet.

Myös Mankkaan, Olarin, Haukilahti-Westendin, Laaksolahden, Kurttila-Vanttilan, Vanhakartano-Röylän ja Kalajärvi-Lakiston alueilla on todettu suhteellisesti melko vähän (1,1–2 tuhatta asukasta kohden) uusia koronatartuntoja.

Linkki Espoon kaupungin nettisivujen koronavirustilannepäivitykseen ja karttaan löytyy tästä.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut