Sisustajien hittituote viedään käsistä Kierrätyskeskuksissakin – "Kaikki menee heti, kun laitetaan esille"

Kun Eija Harju astuu sisään Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen myymälään, hän tarkistaa aina ensimmäiseksi esittelypöydän myymälän etuosassa.

– Tämä on The Pöytä. Sen päällä ovat aina parhaat tuotteet, Harju sanoo.

Säännöllisesti Koivukylän kierrätyskeskuksessa asioiva Harju etsii myymälästä kauniita lasiesineitä ja astioita. Harjun suosikkeja ovat oman kodin kanssa yhteensopivat 50-60-luvun esineet.

– Pidän värittömästä lasista, mutta katselin viime kerralla myös noita violetteja juomalaseja, hän sanoo ja osoittaa 50-60-lukuja henkivää coktail-lasisarjaa.

Harju kertoo tehneensä Kierrätyskeskuksen myymälässä löytöjä.

– Kerran ostin Arabian astiaston, johon ihastuin niin, että hain siihen myöhemmin lisää osia Kuopiosta asti.

Kierrätyskeskus on Harjun mielestä hyvä lahjatavaratalo. Hän pohtii, miksi mennä lahjaostoksille kauppaan, kun kierrätyskeskusta löytyy paljon persoonallisempia lahjoja.

Tiedottajana työskentelevä Harju hankkii kierrätettynä myös tavaroita työssään toteuttamiin kuvauksiin.

Koronapandemia-aika on näkynyt myös Kierrätyskeskuksen tuotteiden menekissä. Kenttäpäällikkö Jani Åfelt kertoo kaikkien kodin sisustamiseen liittyvien tavaroiden olleen erityisen suosittuja.

Yksi todellinen hittituotteiden ryhmä on rottinkikalusteet ja rottinkiset sisustustavarat.

– Kaikki rottinkinen menee heti, kun se laitetaan esille.

Sama pätee Åfeltin mukaan polkupyöriin. Polkupyöriä ei ehditä kunnostaa myyntiin niin paljon, kuin mitä niitä menisi kaupaksi.

Poikkeusaika on näkynyt myös siinä, ettei kenkiä ja laukkuja ole tullut myyntiin tavalliseen tapaan. Åfelt arvelee, ettei uusia kenkiä ja laukkuja ole ostettu normaaliin tapaan ja siksi vanhoista ei ole luovuttu.

Kestosuosikkeja ovat astiat. Niitä menee kaupaksi tasaiseen tahtiin, toteaa Koivukylän kierrätyskeskuksen myymäläpäällikkö Tarja Kauppinen.

– Elokuun aikana valtaisan suosion ovat saaneet kaikki kouluun liittyvät esineet.

Kierrätyskeskuksen reppuhyllyt ovat tyhjentyneet ja sen lisäksi kauppansa ovat tehneet vihot, kynät ja muut opiskeluun liittyvät pientavarat.

– Myynnissä on ollut paljon koulutarvikkeita alle euron hintaan, Kauppinen sanoo.

Koulutarvikkeiden lisäksi loppukesästä myymälässä on käynyt uutta opiskelijakotiaan sisustavia hankkimassa huonekaluja.

– Meillä on 5. syyskuuta asti tarjouskin. 199 eurolla saa tietyn määrän huonekaluja yksiöön ja kuljetuksen kaupan päälle.

Espoossa Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksella on kaksi toimipistettä: Nihtisillan tavaratalo ja Suomenojan kauppa.

Kierrätys

Keräysauton kierros alkaa

Kierrätyskeskuksen keräysauto kiertää Espoossa 29.9.–27.10., Kirkkonummella 23.–26.11. ja Kauniaisissa 18.–19.10.

Keräysautolla vastaanotetaan maksutta muun muassa uudelleenkäyttöön sopivaa kodin sisustus- ja käyttötavaraa, vaatteita ja muita kodin tekstiileitä sekä urheilu- ja harrastusvälineitä, kirjoja ja leluja. Keräysautolle voi tuoda myös pyöriä ja kodin pienelektroniikkaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut