Tv-kanavien paikat vaihtuvat pian – katso tästä, mikä muuttuu

Tv-kanavapaikat muuttuvat vain kaapeliverkossa. Arkisto/Juha Poutanen

Sirpa Repo

Kaapeliverkon tv-kanavapaikat muuttuvat ensi viikon tiistaina. Mikään kanava ei poistu vaan HD- eli teräväpiirtolähetykset siirtyvät kanavaluettelon kärkeen. Ne löytyvät jatkossa numerosta yksi eteenpäin.

Perinteisen tarkkuuden kanavat puolestaan siirtyvät alkamaan kanavanumerosta 21.

Muutos koskee vain kaapelitelevisioverkon asiakkaita. Se ei siis koske antennitelevisioverkkoa tai muita lähetystekniikoita.

Muutostyö alkaa kaapelitelevisioverkoissa tiistaina 31. elokuuta kello 10 ja valmistuu saman päivän aikana.

Uudet televisiot löytävät muuttuneet kanavapaikat automaattisesti. Jos näin ei tapahdu, kannattaa laitteelle tehdä kanavahaku tai tehdasasetusten palautus.

Joissain kaapeliverkoissa tehdään samalla myös muita teknisiä uudistuksia, jolloin kanavat tulee virittää uudelleen. Lisätietoja saa oman kaapeli-tv-yhtiön verkkosivuilta tai niiden asiakaspalvelusta.

Kanavanumeroinnin muutoksesta on päätetty TV-foorumissa. Se on televisioalan toimijoiden yhteistyöfoorumi, jossa on mukana tv-jakelusta vastaavat operaattorit, kanavayhtiöitä sekä muita alan toimijoita.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut