Sibelius kuulostaa ihan uudelta – Loviisan Sibeliuspäivät houkuttelee kuulijoita kauempaakin

– Lippuja on vielä myynnissä, vaikka pystymme käyttämään vain neljänneksen salien kapasiteetista, Kamarimusiikkifestivaali Loviisan Sibeliuspäivien taiteellinen johtaja ja tapahtuman järjestävän Loviisan Laulu ry:n toiminnanjohtaja Tomas Takolander kertoo.

Hänen oma musiikillinen taustansa liittyy muun muassa Espoon musiikkiopiston kamarikuoroon EMO ensembleen.

Sibeliuspäivät järjestetään 3.–5. syyskuuta. Luvassa on monipuolinen ja hieno kattaus uutta ja vanhaa. Loviisan Laulu ry vastaa tapahtuman järjestelyistä nyt ensimmäistä kertaa.

Pari vuotta sitten huuliharppukvartetti SVÄNG julkaisi albumin Sväng plays Sibelius. – Huuliharpuilla tulkittu Sibelius kuulostaa hauskalta, mutta samalla yhtye kunnioittaa alkuperäistä lähdemateriaalia, Takolander sanoo.

Kiinnostavaa ja erilaiselta kuulostavaa Sibeliusta lupaa myös Suomalaisen Barokkiorkesterin (FiBO) tulkinta Lemminkäisestä. 

– Sibeliuksen musiikki mielletään usein aika raskaaksi. Vanhoilla soittimilla soitettuna sointi on uudenlainen, kevyt ja kuulas, Tomas Takolander lupaa.

Sibeliuksen musiikin lisäksi festivaalilla kuullaan nykymusiikkia. Ohjelmistossa on nykyään Loviisassa asuvan Markus Fageruddin säveltämä kamariooppera Silvia ja Minä.

Takolander kuvaa teoksen librettoa koomiseksi, melkein farssiksi.

– Markus Fagerudd on työskennellyt paljon myös teatterissa ja siksi hän osaa kirjoittaa melodiat niin, että lauletuistakin sanoista saa selvää, Takolander kehuu.

Lisäksi festivaalin ohjelmassa on nykytanssia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut