Martin Saarikangas arvosteli tiukin sanoin Espoon rakentamista – näin hänelle vastaa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, joka kertoo myös kuvaavan tarinan vuorineuvoksesta

Jukka Mäkelä rauhoittelee pelkoja liiasta rakentamisesta.

Tapiolan uusrakentaminen on jakanut mielipiteitä. Tältä rakennustyöt näyttivät vuotta sitten. Johanna Halava

Mikko Välimaa

Espoolaisia on viime vuosina puhuttanut nopea kaupunkirakentaminen. Etenkin osa vanhan polven espoolaisista näkee sen jopa tuhonneen perinteikkään Tapiolan puutarhakaupunki-idyllin.

Esimerkiksi vuorineuvos Martin Saarikangas sanoi Länsiväylälle keväällä, ettei hän ymmärrä kovaa rakentamisvimmaa (LV 12.6.).

Tapiolassa kasvanut kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä sanoo, että Tapiolastakin löytyy edelleen vehreyttä ja luontoa, vaikka sen keskusta onkin mennyt uusiksi.

Mäkelä muistuttaa, että ilman länsimetroa ja siihen liittyvää rakentamista Tapiolaa olisi uhannut surkastuminen.

– Tapiolan perinteikkäät paikat olivat rapistumassa ja yritykset Stockmannia myöten harkitsivat vetäytymistä. Otaniemenkin ainoaksi palveluksi oli jäämässä nakkikioski. Nyt suunta on käännetty. Tulevaisuudessa myös vanhat paikat, kuten Heikintori, on saatava kuntoon.

Martin Saarikankaasta Mäkelällä on muisto, joka sykähdyttänee espoolaisia urheiluihmisiä.

Saarikangas johti työtä mustat Nokian saappaat jalassa.

Elettiin vuosia 1975–76, ja Mäkelä pelasi juniorina Jäähongan joukkueessa. Matinkylään oli rakennettu ensimmäinen tekojääulkorata, joka oli pelaajien kovassa käytössä. Jäälle pääsystä piti kuitenkin maksaa, ja rahoja juniorit keräsivät jäädyttämällä kaupungin muita luistinratoja.

Saarikankaan esimerkki jäi tuolloin Mäkelän mieleen.

– Olimme yömyöhään jäädyttämässä luistinrataa Tapiolassa. Saarikangas johti työtä mustat pitkävartiset Nokian saappaat jalassa. Hänellä riitti siihen aikaa, vaikka hän taisi olla tuolloin jo telakan johtavissa tehtävissä.

Myöhemmin Matinkylän tekojääradan päälle nousi kuplahalli. Tänä syksynä kiekkoväki saa uuden jääurheilukeskuksen.

LUE MYÖS: Kiekko-Espoon perusta luotiin 1970-luvulla – kaikki alkoi 30 lapsen ryhmästä, kertoo Martin Saarikangas

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut