Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liito-orava liiteli kauppakeskus Ainoan lattialle – berliiniläistaiteilija innostui Espoon luonnosta

Berliinissä asuva taiteilija Filip Mrwelj on viime päivinä ahkeroinut kauppakeskus Ainoassa maalaamassa valtavaa 3D-maalausta lattiaan.

Eri puolilla Eurooppaa ja maailmaa työskennellyt ja maalauksillaan Guinnesin World -ennätyksenkin tehnyt taiteilija on nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

– Löysin tämän paikan internetin avulla ja otin yhteyttä, 3D Filip Street Artin tekijä kertoo.

Hänellä on yli 15 vuoden kokemus isoista maalausprojekteista kauppakeskuksissa. Ainoassakin maalaus on monen neliömetrin kokoinen.

Filipin maalausten aiheet ovat olleet hyvin vaihtelevia. Ainoaan tekemäänsä maalaukseen hän on poiminut aiheen Espoosta. Teosta hallitsevat vihreä ja sininen eli Nuuksion metsät ja järvet ja kaiken keskellä seikkailee liito-orava.

– En koskaan laske työtunteja tarkkaan, mutta tämän tekemiseen on mennyt noin 45 tuntia. Ennen maalaamista aikaa menee aika paljon suunnitteluun, Filip kertoo.

Luontoteos on valmiina ihailtavaksi Espoo-päivänä, lauantaina 28. elokuuta.

– Halusimme tuoda kauppakeskukseen jotain uutta ja yllätyksellistä asiakkaiden iloksi, markkinointipäällikkö Maria Böling sanoo.

Teos jää paikoilleen ainakin 2–3 viikoksi.

Filip on aiemmin tehnyt taidetta muun muassa Bosnia Herzegovinassa, Romaniassa, Itävallassa, Saksassa, Hollannissa, Ranskassa, Turkissa, Thaimaassa, Qatarissa, Pohjois-Kyproksella, Virossa, Ruotsissa, Sloveniassa, Tshekeissä ja Latviassa.