Espoon Sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Markku Sistonen asettelee maahanmuuttoon liittyvät sanansa huolella: "Ei pidä yleistää liikaa"

Espoon Sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Markku Sistonen asettelee maahanmuuttoon liittyvät sanansa huolella.

– Meillä on pian valtuustoryhmän seminaari, jossa valmistaudumme tulevaan valtuustokauteen ja Espoo-tarinan päivittämiseen.

Sistonen muistuttaa, että maahanmuutto on hyvin monitahoinen asia, johon ei ole yksinkertaisia vastauksia.

– Maahanmuutto jakaa mielipiteitä kaikkien puolueidenkin sisällä. Maahanmuutosta puhuttaessa ei pidä yleistää liikaa, hän painottaa.

– Valtuustoryhmien pitäisi löytää yhteinen tahtotila, jonka avulla etsitään ratkaisuja. Se on kaikkien espoolaisten etu.

Sdp:n valtuustoryhmään kuuluu yksi varavaltuutettu ja kaksi maahanmuuttajataustaista, suomea puhuvaa ja työelämässä olevaa kaupunginvaltuutettua. Sistosen mukaan heidän asiantuntemustaan aiotaan käyttää, kun ryhmä luo omat maahanmuuttoon liittyvät linjauksensa.

Markku Sistonen istuu Espoon kaupunginvaltuustossa kahdeksatta kautta. Hän muistelee, että tultuaan valituksi valtuustoon vuonna 1992, valtuutetuista oli syntyperäisiä espoolaisia hänen lisäkseen vain yksi eli Martti Merra (kok).

– Kaikki, jotka asuvat Espoossa, ovat espoolaisia ja heillä on samat oikeudet ja velvollisuudet, Sistonen viittaa Kauman haastatteluun ( LV 21.–22.8.2021)

Omana näkemyksenään Sistonen toteaa, että maahanmuuttajien pitäisi päästä joustavammin alkuun opinnoissa ja työelämässä.

– Meillä on myös ammatteja, joissa suomen kielen osaaminen ei ole välttämätöntä. Englanti on Espoossa kolmas palvelukieli.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut