Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoo Ciné -palkinto Paula Vesalalle – Vesala haluaa, että pandemian kolhimat kulttuurialan ihmiset pääsevät tekemään työtään

Kaikkien aikojen ensimmäisen Espoo Ciné -palkinnon on saanut kulttuurialan monitoimija Paula Vesala.

Palkinnon jakava jury koostui Espoo Cinén hallituksesta. Tuomariston mukaan Paula Vesala on väsymättä pitänyt elokuvakulttuurin asiaa esillä koko pandemian ja epäoikeudenmukaisesti säädeltyjen rajoitustoimien ajan, niin sosiaalisen median kanavissa kuin päätöksenteon neuvottelupöydissäkin.

Vesala on myös innostava esimerkki taiteiden rajat ylittävästä monimuotoisuudesta: hän tuli julkisuuteen rock-muusikkona, mutta on koulutukseltaan dramaturgi. Sanoitustaiteestaan hänet on palkittu sekä Juha Vainio- että Reino Helismaa -palkinnoilla.

Elokuvayleisö tuntee Paula Vesalan herkkävireisenä näyttelijänä, joka oli ehdolla Jussi-palkinnon saajaksi roolisuorituksestaan Selma Vilhusen elokuvassa Tyttö nimeltä Varpu – ja on sittemmin tehnyt vaikutukseMyös katsojilla, yleisöllä ja Suomen kansalaisilla on oikeus kulttuuriin, jota teemme.” n myös Jenni Toivoniemen Seurapelissä.

Espoo Ciné -elokuvafestivaali aikoo jakaa nimikkopalkintonsa jatkossa vuosittain henkilölle tai taholle, joka edistää kotimaista elokuvakulttuuria kohti monimuotoista eurooppalaisuutta. Palkinnon arvo on tuhat euroa.