Espoolaisilla edelleen runsaasti uusia koronatartuntoja, mutta myös rokotustahti jatkuu Espoossa kiivaana – "Toimii vastavoimana", sanoo terveyspalvelujen johtaja

Koronan ilmaantuvuusluku Espoossa on edelleen korkea 332. Ilmaantuvuusluku kuvaa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastuneiden määrän 100 000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon aikana. Arkisto / Johanna Erjonsalo
Katja Riihola

Katja Riihola

– Tautiin sairastuvien joukko on suuri, mutta toisaalta immuniteettia väestössä on jo paljon. Tämä toimii vastavoimana, summaa terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen Espoon koronavirustilannetta.

Immuniteettia vakavaa koronaviruksen aiheuttamaan tautia vastaan saa joko taudin sairastamalla tai rokotukset ottamalla.

Koronan ilmaantuvuusluku on Espoossa edelleen korkea, 332. Ilmaantuvuusluku kuvaa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastuneiden määrän 100 000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon aikana.

Laboratoriotestein varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu Espoossa kaikkiaan 12 299.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on Espoossa sijaitsevissa hoivakodeissa ja Espoon sairaalassa kuollut kaikkiaan 67 henkilöä. Tuorein tapaus on lähipäiviltä.

Espoo vauhdittaa koronarokotusten antamista perustamalla pop up -rokotuspisteen Sellon kirjastoon Leppävaaraan.

Rekrytoimme lisää henkilökuntaa.

Markus Paananen

Sellossa on mahdollista saada ensimmäinen koronarokote 9.–10. syyskuuta ja 16.–17. syyskuuta kello 10–18.

Viime viikolla pop up -rokotustoiminta aloitettiin Entressen kirjastossa Espoon keskuksessa.

Espoon keskuksessa annettiin viime viikon torstaina ja perjantaina reilut 200 koronarokotusta. Luvussa on mukana myös Omnian tiloissa opiskelijoille annetut koronarokotteet, Paananen kertoo.

– Ihan hyvä tulos, mutta olimme varautuneet suurempaankin kävijämäärään.

– Haluamme vauhdittaa rokotuksia Espoon keskuksessa ja Leppävaarassa.

Paananen kertoo, että rokotustahti jatkuu kovana vielä ainakin syyskuun ajan, koska syyskuussa annetaan vielä paljon tehosterokotuksia.

– Odotamme, että saisimme uuden strategian Suomen hallitukselta, kun rokotuskattavuus on saavuttamassa syksyn aikana sen lakipisteensä, Paananen sanoo.

12–15-vuotiaiden tehosterokotusten aika on pääsääntöisesti lokakuussa.

– Koronapuhelin toimii hyvin, mutta tartunnanjäljityksessä on viivettä. Rekrytoimme lisää henkilökuntaa, Paananen kertoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut