Espoon valtuustoa johtava junantuoma Henna Partanen aikoo jatkaa Kai Mykkäsen viitoittamalla linjalla – "Espoolaisia ovat kaikki Espoossa asuvat"

– On kunnia päästä johtamaan Espoon valtuustoa etenkin, kun miehän oon tällanen junantuoma, tuore puheenjohtaja Henna Partanen (vihr.) sanoi eilisessä valtuuston kokouksessa.

Partanen totesi, että viikonloppuna vietettynä Espoo-päivänä tulee mietittyä: millainen espoolainen oikeastaan onkaan.

– Vai ooks mie oikee espoolainen ollenkaan.

Partanen aikoo jatkaa Espoon kaupunginvaltuuston väistyvän puheenjohtajan Kai Mykkäsen (kok.) viitoittamalla maltillisella linjalla.

Partanen siteerasi edeltäjäänsä, joka nosti hänen mielestään tärkeän huomion esille: espoolaisia ovat kaikki Espoossa asuvat.

– Voisin vielä täydentää sitä, että oikeita espoolaisia ovat kaikki Espoossa asuvat.

– Olivatpa tulleet tänne junalla, lentokoneella tai syntyneet täällä.

Paljon puhuttu aito espoolainen elämäntapa sai valtuuston puheenjohtajalta huomiota.

– Vaikka puheella tuskin halutaan aiheuttaa kenellekään harmia, ulkoistaa se väistämättä kaikki ne espoolaiset asukkaat, jotka eivät tähän stereotyyppiseen mielikuvaan istu.

Hän korosti, että noin 70 prosenttia kaikista espoolaisista asuntokunnista on 1 – 2 hengen kokoisia.

– Joillekin yksinään asuminen on unelmien täyttymys. Toisilla taas taustalla on tahatonta yksinjäämistä, kipeitä eroja tai joku on voinut jäädä leskeksi. Isä saattaa elää kahdestaan pienen lapsensa kanssa tai aikuinen, lapsettomuudesta kärsivä pariskunta keskenään. Ja kaikkien heidänkin elämäntapansa on sitä aitoa espoolaista elämää.

Maanantain valtuuston kokouksen vetänyt Partanen sanoi, että valtuutettujen tehtävä on pitää silmät ja korvat auki ja stereotypioiden maalailun sijaan kohdata espoolaiset asukkaat juuri sellaisina kuin he ovat.

– Kuin me olemme itsekin. Aika monenkirjavaa sakkia nimittäin.

Kun keskustelut uhkaavat kuumentua ja kokousta on käyty tunteja, valtuutettujen on Partasen mukaan muistettava:

– Olemme täällä sovittelemassa erilaisia näkemyksiä yhteen, emme pilkkaamassa toistemme ja niiden satojen samalla tavalla ajattelevien espoolaisten arvoja.

Hän puhui myös vaalikamppailun tuomasta karvaasta puolesta.

– Rökälevoitto tarkoittaa aina osalle valtuutetuista katkeraa tappiota, kärjistyneitä keskusteluja ja riitaisia jatkopäätöksiä. Se tarkoittaa myös sitä, että osan espoolaisista asukkaista arvot ja näkemykset jäävät tyystin huomiotta.

Partanen kiitteli Espoon päätöksentekokulttuuria, joka pitää sisällään vahvan osaamisen löytää kompromisseja vaikeisiinkin päätöksiin.

Viimeiset puolitoista vuotta on työskennelty täysin etänä, mikä on tehnyt Partasen mukaan kommunikoinnista entistä haastavampaa.

Hän odottelikin hetkeä, jolloin kokoustaminen on riittävän turvallista kasvotusten.

Pitkittynyt pandemia on vaikeuttanut Partasen mukaan muun muassa lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja harrastamista.

– Opettajat, varhaiskasvattajat ja sosiaali- ja terveysalan työntekijät ovat tehneet lujemmin töitä kuin koskaan. Monet yrittäjät ovat joutuneet kamppailemaan konkurssiuhkaa vastaan ja osalta työpaikka on mennyt alta. Kiireetöntä hoitoa on ollut vaikea saada ja monen mielenterveys on alkanut rakoilla.

Valtuustolla on Partasen mukaan tärkeä rooli tällä kaudella.

– Varmistaa, että pandemia ei jätä pysyviä vaurioita espoolaisiin perheisiin, lapsiin ja nuoriin, asukkaiden työkykyyn sekä kaupungin ja yritysten elinvoimaisuuteen.

Pandemian keskellä lähiluonto on osoittanut Partasen mielestä merkityksensä kaupunkilaiselle.

– Kun seinät ovat uhanneet kaatua päälle etätoimistoissa, ovat Keskuspuiston lenkkipolut tai Rantaraitti ottaneet avosylin vastaan.

Partanen muistutteli, että kaupungin kasvu ja ihmisten hyvinvointi kulkevat lopulta käsikkäin.

– Siksi luonnon hyvinvointi on turvattava.

Lue myös: Espoon kaupunginhallituksessa nuorennusleikkaus – ”Helppoja päätöksiä ei ole tiedossa”, sanoo uusi 28-vuotias ykköspäättäjä

Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto

Henna Partanen (vihr.) valittiin Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi 2021–2022.

Varapuheenjohtajiksi valittiin Jarno Limnéll (kok.), toiseksi varapuheenjohtajaksi Markku Sistonen (sd.) ja kolmanneksi varapuheenjohtajaksi Simo Grönroos (ps.).

Valtuuston puheenjohtajana aloittaa kesäkuussa 2022 Jarno Limnéll.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut