Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoo siirsi osan puheterapeuteista koronajäljitykseen, ja nyt espoolaiset lapset joutuvat odottamaan puheterapiaa tavallistakin pidempään – "Onhan tämä todella kurjaa"

Palvelut: Espoon kaupunki siirsi osan puheterapeuteista koronajäljitykseen. Siksi monen lapsen puheterapia viivästyy.

Espoolaisten lasten pääsy puheterapiaan viivästyy koronajäljityksen vuoksi.

Espoon kaupungilla on 30 puheterapeuttia. Heistä kahdeksan määrättiin kesällä 2–4 viikoksi koronajäljitykseen.

Tämän vuoksi puheterapeutin aikoja on jouduttu kaupungin mukaan perumaan muutama sata.

Lisäksi uusien asiakkaiden lähetteen käsittelyä ja ensiaikojen jakamista on viivästetty. Siksi uudet asiakkaat joutuvat odottamaan tietoa ensimmäisestä ajasta tavanomaista pidempään.

Espoon kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluiden johtaja Mari Ahlström vahvistaa, että osa lasten kuntoutuspalveluiden työntekijöistä on työskennellyt lyhytaikaisesti koronajäljityksessä.

Käytäntö päättyi viime viikolla, ja työntekijät ovat nyt palanneet takaisin omiin töihinsä.

Olemme joutuneet tekemään toimialan johdossa tällaisia aika kipeitäkin siirtopäätöksiä.

Mari Ahlström

– Tämä liittyy koronatilanteen hoitoon. Olemme joutuneet tekemään toimialan johdossa tällaisia aika kipeitäkin siirtopäätöksiä, Ahlström kertoo.

Hänen mukaansa siirtopäätökset ovat koskeneet vain pientä osaa lasten kuntoutuspalveluiden työntekijöistä ja vain tätä kesää.

– Olen todella pahoillani, että osa asiakkaista on joutunut odottamaan palvelua, mutta koronataistelussa on jouduttu lyhytaikaisesti tekemään tällainenkin ratkaisu.

Ahlströmin mukaan siirrot ovat pidentäneet jonoja mutta hoitotakuussa on silti pääsääntöisesti pysytty. Hän uskoo, että tilanteen normalisointi vie joitakin kuukausia.

– Toivomme, että pääsisimme kaikissa peruspalveluissa mahdollisimman pian niin sanottuun normaaliin. Saamme luultavasti jonkin verran apua jonojen purkuun.

Espoon kaupungin lasten kuntoutuspalvelujen päällikkö Tuire Tertsunen kertoo, että koronajäljityksessä on työskennellyt kahdeksan puheterapeuttia. Lisäksi jäljityksessä on ollut toimintaterapeutteja ja psykologeja.

– Onhan tämä todella kurjaa, kun vanhemmilla voi olla lapsesta isokin huoli. Elämme poikkeuksellista aikaa. Korona vaikuttaa niin meihin kuin moniin muihinkin palveluihin.

Tertsunen uskoo, että tilanne alkaa normalisoitua nyt, kun työntekijät palaavat omiin töihinsä.

– Yritämme parhaamme mukaan järjestää perheille palveluita mutta emme valitettavasti saa mistään takaisin sitä aikaa, jonka puheterapeutit olivat koronajäljityksessä.

Miten puheterapeutit ovat suhtautuneet siihen, että heidät on siirretty koronajäljitykseen?

– Sitä pitäisi varmaan kysyä heiltä itseltään, mutta onhan se varmasti kuormittavaa, kun joutuu tekemään uutta työtä, johon saa vain pikakoulutuksen.