Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Daniel Langhoff, 28, on pelannut Grankulla IFK:n edustusjoukkueessa 13 vuotta – "Tämä on ollut minulle kuin toinen perhe"

Jalkapallo: Daniel Langhoff, 28, on pelannut Grankulla IFK:n edustusjoukkueessa 13 vuotta.

– Onhan sitä tullut nähtyä yhtä sun toista; yli 300 peliä, kahdeksan eri valmentajaa. Kaksi vuotta on pelattu myös Ykköstä, Daniel Langhoff valistaa iloisena.

Hyökkääjä on muutaman kerran ollut ”tyrkyllä” Veikkausliigaan, mutta ura on aina jatkunut kasvattajaseurassa.

– Hyvä tai huono, näin on mennyt minun futisurani, Langhoff ynnää.

Tänään seuran edustusjoukkue pelaa Kakkosen B-lohkossa. Myös Langhoffin kaksi vuotta nuorempi velipoika Samuel kantaa vihreää pelipaitaa samassa joukkueessa. Hän on ollut ”edareissa” yli kymmenen vuotta.

– Nuorempina pelasimme samassa seurassa myös käsipalloa. Se oli kivaa aikaa.

Lähes koko ikänsä Kauniaisissa asuneen Langhoffin postinumero on viimeisen vuoden aikana muuttunut Espooseen.

– Tämä on ollut minulle kuin toinen perhe. Meillä on aina ollut vahva yhteisöllisyys seurassa, harjoituksiin ja peleihin on ollut tosi kiva tulla.

Pelaaminen on opettanut kohta ammattikorkeasta valmistuvaa tieto- ja viestintätekniikan insinööriä.

– Pelatessa ja treenatessa saa aivot aina nollattua arjesta. Joukkueessa on myös oppinut arvostamaansitä, että yksin ei pärjää. Niin se on myös työelämässä, ryhmätaidoilla saavutetaan enemmän.

Edellisviikon sunnuntaina Grani kohtasi paikallisvastustajansa Espoosta, kun Kauniaisten keskuskentälle juoksi EPS Espoonlahdesta.

Grania juniorina edustanut ja ottelua seuraamaan tullut Hans Abderhalden toivoisi, että kotijoukkue nousisi Ykköseen.

– Olen vuosikaudet käynyt katsomassa täällä pelejä muutaman kerran kaudessa. Toivon, että nousisimme sarjaporrasta ylemmäs, Abderhalden todistaa.

Myös Langhoffin mielestä nykyjoukkueella olisi mahdollisuus sarjanousuun.

– Itsellä on halu nousta. Omalla urallani nousut ovat olleet pelaamisen parasta aikaa.

Tällä hetkellä Granissa harjoitellaan kolmesti viikossa. Laitahyökkääjä muistaa, että Ykkösessä harjoiteltiin saman verran.

– Mielestäni kolme kertaa viikossa on Kakkoseenkin vähän. Jos noustaisiin, niin jotain tietysti pitäisi muuttaa, vaikka harjoitella aamupäivisin.

Vihreä paita päällä on syntynyt myös hyökkääjä ja seuran manageri Peter Meyer, 37.

– Aloitin seurassa neljävuotiaana. Lukuun ottamatta muutamaa Veikkausliiga-kautta Jarossa ja yhtä SJK-vuotta olen pelannut aikuisikäni Granissa, Meyer tiivistää.

Meyer kertoo, että seurassa on tällä hetkellä meneillään eräänlainen uudisrakentaminen. Vanhempi sukupolvi on väistymässä katsomoon, kun nuoret ovat ottamassa enemmän vastuuta edustusjoukkueesta.

Hänen mukaansa seuran nousu Ykköseen on mahdollista noin kolmen vuoden sisällä.

– Meillä on koossa taitava joukkue. Sarjamme lohko on erittäin tasainen, oikeastaan viisi joukkuetta voi voittaa lohkonsa. Viime kerrasta onkin aikaa, tipuimme kakkoseen 2016–2017 kauden päätteeksi, Meyer muistelee.