Espoolaisessa hoivakodissa koronaryväs – kaksitoista tartuntaa ja yksi tautiin menehtynyt

Attendo Laaksolahdessa on määrätty asukkaita ja henkilökuntaa karanteeneihin ja eritykseen koronavirustartuntojen vuoksi. Arkisto/Crista Lassfolk-Feodoroff

Laaksolahdessa sijaitsevassa hoivakodissa jyllää koronavirus.

Tartuntoja on todettu Attendo Laaksolahden kolmessa ryhmäkodissa yhteensä viidellä henkilökunnan jäsenellä ja seitsemällä asukkaalla, tiedottaa Espoon kaupunki. Yksi tartunnan saaneista asukkaista on menehtynyt.

Hoivakodin kaikille asukkaille on tehty koronavirustesti eikä muissa ryhmäkodeissa ei ole todettu tartuntoja, kaupunki tiedottaa.

Espoon kaupungin tartuntatautiyksikkö on määrännyt hoivakodissa altistuneet henkilöt karanteeniin.

Tartunnan saaneet asukkaat ja henkilökunnan jäsenet on määrätty eristykseen.

Terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen esittää tiedotteessa kaupungin osanoton menehtyneen asukkaan omaisille ja läheisille.

Tiedotteessa muistutetaan hoivakotien asukkaiden olevan hauraita ikääntyneitä, joille koronavirus saattaa olla kohtalokas.

Espoolaisessa hoivakodissa viikonloppuna kuolleen omainen: ”Jos en olisi vaatinut koronatestiä, kuolinsyyksi olisi tullut normaali kuolema eikä muita asukkaita olisi testattu"

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut