HS: Espoossa tankataan pk-seudun edullisinta bensaa – tämä alue erottuu muista

St1-ketjun asema Espoon Nupurissa voitti pääkaupunkiseudun hintavertailun ysivitosen hinnassa. Kuvituskuva. Minna Mänttäri

Polttoaineketjujen kilpailu on hyödyttänyt espoolaisia autoilijoita tänä vuonna. Sekä bensiinin että dieselin keskihinnat ovat olleet halvimmillaan Pohjois-Espoossa, jossa on vilkas liikenne sekä paljon ketjujen välistä kilpailua.

Helsingin Sanomien koostamien tietojen mukaan halvinta 95-oktaanista bensiiniä on tänä vuonna myyty St1-ketjuun kuuluvalla Espoon Nupurin asemalla 1,557 euron keskihintaan.

Vertailun halvimpiin asemiin kuuluvat myös St1-asema Espoon Bembölessä sekä Teboilin ja Nesteen asemat Espoon Lommilassa.

Kaikilla näillä Pohjois-Espoon asemilla "ysivitosen" keskihinta on ollut alle 1,565 euroa litralta.

Halvinta dieseliä on tankattu HS:n mukaan tänä vuonna Viikin Neste-asemalta sekä Lommilan Neste-asemalta 1,425 euron litrahintaan.

Dieselin hintavertailussa myös Espoon Sepänkylän Shell-asema sekä St1-ketjun Olarinluoman asema kuuluvat pääkaupunkiseudun edullisimpiin tankkauspisteisiin. Halvimpiin kuuluu myös Kauklahden Neste-asema.

Polttonesteiden hinnat voivat pääkaupunkiseudulla vaihdella merkittävästi, ja päiväkohtaiset erot voivat olla jopa 20 senttiä. Pidemmän aikavälin vertailussa erot tasoittuvat.

HS:n listaus on tehty vapaaehtoisvoimin pyörivältä Tankille-sovelluksen tiedoista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut