Karanteeneja 18 koulussa ja 11 päiväkodissa Espoossa – Noin 800 lasta ja nuorta altistunut koronalle

Kahdeksantoista espoolaiskoulun oppilaita on karanteenissa korona-altistumisten vuoksi. Altistumisia ovat aiheuttaneet koululaisilla todetut 28 koronavirustartuntaa, ja karanteeniin määrättyjä koululaisia on yhteensä noin 600.

Päiväkodeissa on puolestaan todettu kaikkiaan 13 tautitapausta 11 päiväkodissa. Näiden johdosta karanteeniin on määrätty noin 200 lasta tai aikuista.

Tiedot käyvät ilmi Espoon kaupungin verkkosivuilleen 1. syyskuuta päivittämästä listasta.Kaupunki päivittää tiedot karanteeneista kerran viikossa keskiviikkoisin sen jälkeen, kun altistumisketjut on jäljitetty ja asianosaisille on tiedotettu.

Karanteeneja on Friisilän, Jalavapuiston, Jupperin, Juvanpuiston, Kilonpuiston, Kirstin, Leppävaaran, Mankkaanpuron, Meritorin, Päivänkehrän, Ruusutorpan, Soukan, Sunan, Tuomarilan, Kalajärven ja Nöykkiön kouluissa sekä Storängens skolassa. Lisäksi karanteeneja on yhdessä pienessä koulussa, jonka nimeä kaupunki ei julkaise.

Kaupunki ei julkaise myöskään kyseisten päiväkotien nimiä.

Tautitapaukset-luvussa on sellaisten koronavirustautiin sairastuneiden henkilöiden määrä, jotka ovat olleet koulun tai varhaiskasvatuksen yksikön tiloissa tartuttavuusaikanaan.

Karanteenissa olevien luvussa raportoidaan tautitapauksille altistuneiden henkilöiden lukumäärä.

Karanteenin tarkoituksena on estää tartuntojen leviämistä, jos karanteeniin asetettu henkilö sairastuu. Karanteeniaika on 14 päivää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut