Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoonkorven kävijämäärä yhä selvästi suurempi kuin ennen koronaa – Nuuksio notkahti hieman

Pääkaupunkiseudun lähiretkeilykohteet ovat vetäneet alkuvuonna kävijöitä vaihtelevasti.

Sipoonkorvessa tilastoitiin heinäkuun loppuun mennessä yhteensä 86 000 käyntiä. Määrä putosi vuoden 2020 vastaavasta ajasta, jolloin käyntejä oli 128 500. Sipoonkorvessa käyntimäärä oli silti selvästi suurempi kuin ennen koronaa, sillä vuonna 2019 heinäkuun loppuun mennessä kävijöitä oli 52 000.

Espoon Nuuksiossa pudotus oli suurempi. Heinäkuun loppuun mennessä Nuuksiossa käyntejä oli 164 00, kun se vuotta aiemmin oli 217 000 ja toissavuonna 183 000 vastaavana aikana.

– Käyntimäärien laskua selittää, että tänä vuonna kävijät ovat uskaltautuneet lähikohteita kauemmas. Käyntimääriin ovat vaikuttaneet myös kuuma kesä ja luminen talvi. Kuumana kesänä ovat ranta- ja saaristokohteet lisänneet suosiota, ja luminen talvi on lisännyt aktiviteettimahdollisuuksia muualla, sanoo puistonjohtaja Harri Karjalainen Metsähallituksen tiedotteessa.

– Nuuksion käyntimäärän laskua lisää myös kansainvälisten matkailijoiden vähäinen määrä, lisäksi monia luonnossa pidettäviä tapahtumia on edelleen jouduttu rajoittamaan esimerkiksi kuntorastit, yritysten tyky-tapahtumat, Karjalainen lisää.

Sipoonkorven peruskäyntimäärätason kasvun taustalla ovat Karjalaisen mukaan erityisesti palvelujen kehittyminen ja lähiretkeilyn nousu. Sipoonkorpeen on tänä vuonna valmistunut uusi Bakunkärrin taukopaikka keittokatoksineen sekä Bakunkärrin ja Knutersin -rengasreitit.

Lisäksi Storträskiä kiertävät pitkospuut on uusittu.

Sipoonkorpeen on valmistumassa uusi Korvenportin pysäköintialue, lisäksi muualla Sipoonkorvessa ja Nuuksiossa laajennetaan myöhemmin lisää pysäköintialueita.

Metsähallituksen Luontopalvelut on saanut erilaisina erillisrahoituksina 38 miljoonaa euroa tälle hallituskaudelle kansallispuistojen ja muiden suosittujen luontokohteiden palvelurakenteiden korjaukseen ja kehittämiseen.