Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kielen ammattilainen Milla Punsar johtaa Hongan keskikenttää – "Kieli ja hyvä vuorovaikutus ovat iso osa peliä"

Jalkapallo: Suomen kielen maisteri Milla Punsar johtaa Hongan keskikenttää.

– Vuorovaikutuksella on iso rooli pelissä onnistumisessa, Hongan Milla Punsar tietää.

Kolme vuotta joukkueen kapteenin nauhaa kantanut espoolainen valmistui keväällä Helsingin yliopistosta suomen kielen maisteriksi. Ajankohtaisuudesta kiitosta saanut lopputyö käsitteli tärkeää aihetta, kirjoittamisen opettamista etänä.

– Tällä hetkellä toimin suomen kielen opettajana filippiiniläisille sairaanhoitajille, jotka ovat vuoden päästä tulossa tänne töihin. Opetan opiskelijoita etänä ja työ soveltuu erinomaisesti pelaamisen oheen, Punsar iloitsee.

Keskikentällä viihtyvän pelinrakentajan aika kuluu kiitettävästi Tapiolan urheilupuistossa.

– Meillä on 7–8 tapahtumaa viikossa - treenejä, oheisia ja pelejä.

EPS-kasvatin tie jalkapalloilijaksi kulki melko perinteistä reittiä. Perheessä on aina urheiltu.

– Veljien perässä lähdin lätkää ja fudista pelaamaan. Lopulta minun lajikseni valikoitui jalkapallo.

Tuore opettaja on pelannut Hongassa seitsemän kautta vuodesta 2015 alkaen. Parhaalla kaudellaan 2018 myös laidalla ja kärjessä aika ajoin viilettävä pelinrakentaja teki 20 pelissä peräti 11 maalia.

Oletko maalintekijä vai keskikentän taikuri?

– Taidan olla enemmän pelintekijä, tällä kaudella on tullut vain yksi maali, Punsar naurahtaa.

Suomalainen jalkapallosankari Atik Ismail on sanonut, että jalkapallo on runoutta viheriöllä.

– Kieli ja hyvä vuorovaikutus ovat iso osa peliä. Kentällä ja joukkueessa on erilaisia persoonia ja kaikkien kanssa on kyettävä kommunikoimaan kentällä ja sen ulkopuolella.

Hongan kausi ei ole mennyt ihan käsikirjoituksen mukaisesti. Punsarin mukaan muutaman pelaajan muutto Amerikkaan ja pari loukkaantumista ovat vaikuttaneet suorituksiin kentällä ja tuloksiin.

Honka varmisti ylemmän loppusarjan paikan tänä syksynä vasta runkosarjan viimeisellä kierroksella.

– Jokaista peliä lähdemme tietysti voittamaan. Muistan vuonna 2016, kun kauden alku oli tosi tahmea, lopulta pelasimme 17 ottelua ilman tappiota.

Naisjalkapallon suosio Euroopassa on kasvanut. Isojen jalkapallomaiden ”logoseurat” ovat alkaneet panostaa enemmän lajin kehitystyöhön ja sen näkyvyyden parantamiseen. Ammattilaiskentillä pelaa jo joukko suomalaisiakin ammattifutareita.

Punsar ei mieti vielä tulevaa, kaikki paukut ovat nyt syksyn peleissä. Suomen itsenäisyyspäivänä syntyneen pallotaiturin sopimus Hongan kanssa päättyy tähän kauteen.

– Elän hetkessä, vaikka olisihan se silti hienoa pelata ulkomailla. Muistan, kun 2017 voitimme Suomen mestaruuden. Sen jälkeen 2018 pääsimme Mestarien liigan karsintoihin ja päästiin 32 parhaan joukkoon, järkyttävän hienoja muistoja.

Pelaaminen ei lopu koskaan.

– Kun perheen perustaminen on joskus ajankohtaista, silloin panostaan täysillä siihen. Jossain haluan silti aina pelata. Oma isäkin pelaa vielä, vaikka paikat eivät sitä välttämättä kestäkään, Punsar naurahtaa.