Kolmea junavuoroa uhkaa lopettaminen Kirkkonummella

Korona-aika on aiheuttanut suuria paineita joukkoliikennekustannuksiin ja säästöjä liikenteessä on etsitty lähivuosille. Kirkkonummen liikenteessä HSL:n ehdotuksena on lakkauttaa ensi vuonna kolme lähijunavuoroa.

Ajatus on, että arkiaamuna kello 7–8 välillä otettaisiin yksi junavuoro pois Helsingin suuntaan. Vuoroja jäisi ruuhkaisimmalle aamutunnille kolme.

Lakkautuslistalla on U-junan lähtö kello 7.29 Kirkkonummelta. Seuraava lähtö on kello 7.37.

Ruuhkan välttämiseksi jäljelle jäävä U-juna ajettaisiin kolmella lähijunarungolla, kun normaaliliikenteessä on kaksi runkoa. Jorvaksen aseman valmistuttua kolmirunkoiset junat mahtuvat myös Jorvaksessa laiturialueelle koko pituudeltaan.

Yhden junavuoron karsimisesta syntyisi säästöä noin 42 000 euroa vuodessa.

Toinen ehdotettu säästökohde on arkiöiden viimeinen L-juna Helsingistä ja ensimmäinen aamujunavuoro Kirkkonummelta. Korvaavat yhteydet busseilla ovat pääosin olemassa.

Nyt L-juna lähtee Helsingistä kello 1.03 ja Kirkkonummelta 3.57. Lakkautuksella haetaan noin 85 000 euron säästöä.

Kirkkonummen osuuden HSL:lle arvioidaan tänä vuonna olevan noin 6 miljoonaa euroa, kun valtiolta on saatu korona-avusta noin 2,5 miljoonaa euroa. Ensi vuonna HSL:n laskun Kirkkonummelle ennustetaan olevan noin 8,4 miljoonaa euroa.

Kirkkonummen kunnanhallitus käsitteli kokouksessaan maanantaina lausuntoa HSL:n lähivuosien suunnitelmista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut