Klassiset opit Venäjältä – taideopettaja Irina Rebnitskaya hyödyntää kahden maan oppeja taiteen tekemisestä

Akvarellitaide: Kymmenkunta vuotta sitten Venäjältä Suomeen muuttanut Irina Rebnitskaya perusti Leppävaaraan akvarelliateljeen kursseja ja näyttelyitä varten.

Pian sen jälkeen kun taiteilija ja taideopettaja Irina Rebnitskaya oli löytänyt Leppävaarasta sopivan toimitilan, tuli korona. Se tuntui pahalta, koska hän oli ottanut lainaakin tilaa varten. Hän ei kuitenkaan antanut koronan lannistaa itseään.

– Huomasin, että korona-aikanakin ihmiset halusivat harrastaa jotain ja oppia uutta. Kurssien pitämisen ratkaisin niin, että jaoin kymmenen hengen ryhmän kahdeksi ryhmäksi, taiteilija kertoo.

Akvarelli Ateljee Espoo Harakantie 2:ssa toimii opetuspisteenä ja kahden viikon välein vaihtuvien näyttelyiden pitopaikkana.

Leppävaara on Rebnitskayan mielestä hyvä paikka toimia, koska yhteydet ovat hyvät Helsingistäkin.

– Helsingin keskustassa on paljon gallerioita ja kilpailua.

– Jokaisesta näyttelystä on myyty muutama teos, ja hinnat ovat täällä paljon edullisemmat kuin Helsingissä.

Korona-aikana Irina Rebnitskaya on järjestänyt opetusta myös verkossa, mutta se ei ole lainkaan sama asia kuin lähiopetus.

– Kun ryhmä on pieni, lähiopetuksessa voin antaa neuvoja jokaiselle henkilökohtaisesti.

Akvarellikurssien lisäksi ateljeen tiloissa järjestetään öljy- ja akryylimaalauskursseja ja elävää malliakin voi piirtää tai maalata. Aikuisten kurssien lisäksi Irina Rebnitskaya opettaa myös lapsia.

Akvarelli Ateljee Espoossa järjestetään sekä 1.–2. päivän kursseja että kursseja, joilla on 12 opetuskertaa. Kursseja järjestetään myös muualla Suomessa.

– Kursseille voivat tulla aivan aloittelijatkin. Tutkimme muun muassa erilaisia akvarellitekniikoita. Ne eivät ole ihan helppoja, mutta jos ei onnistu, niin sitten otetaan uusi paperi, Irina Rebnitskaya kannustaa.

Leningradissa (Pietarissa) vuonna 1978 syntynyt Irina Rebnitskaya on kasvanut taiteilijaksi. Hän aloitti lapsena taidekerhossa ja tie vei Pietarin Taideakatemian yhteydessä toimivaan B. V. Iogansonin taidekouluun ja edelleen Repinin maalaus-, veistotaiteen ja arkkitehtuurin korkeakouluun.

Suomessa Rebnitskaya on suorittanut taidekursseja Aalto-yliopistossa vuosina 2013–2018.

– Opetustyylit Suomessa ja Venäjällä ovat erilaiset. Aallossa opiskelu avasi silmäni. Tajusin, että voin tarjota jotain erilaista kuin muut ja pärjään sillä.

– Haluan, että opiskelu on ihmisille mukavaa. Onnistuminen antaa opiskelijoille hyvän olon.

Akvarellitaide on tällä hetkellä huokutteleva taiteen laji, koska sen harrastaminen ei ole kallista.

– Ihmiset unohtavat ongelmat, kun he työskentelevät vesivärien kanssa, Irina Rebnitskaya sanoo.

Hyvä akvarellipaperi maksaa tosin seitsemän euroa arkilta. Pensseleitä on eri hintaisia, mutta ne kestävät monta vuotta.

Irina Rebnitskaya on asunut Suomessa kymmenkunta vuotta.

Hän on muun muassa Suomen akvarellitaiteen yhdistyksen hallituksen jäsen, ja ulkomailla pidettävissä näyttelyissä hän edustaa Suomea.

Hänen omissa maalauksissaan on luonto- ja kaupunkimaisemia, ihmisiä ja kukkia. Häntä inspiroi myös vuodenaikojen vaihtelu, muuttuva sää ja valo.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut