Sähköpotkulautojen nopeusrajoitukset voimaan myös Espoossa – viikonloppuöinä käyttö kielletty kokonaan

Sähköpotkulautoja koskevat nopeus- ja käyttörajoitukset astuivat voimaan myös Espoossa. Arkisto/Johanna Halava

Sähköpotkulautoja koskevat rajoitukset ovat astuneet voimaan Espoossa sekä Helsingissä ja Vantaalla.

Rajoitukset koskevat sekä maksiminopeuksia että viikonloppuöiden käyttöä.

Päivisin sähköpotkulautojen uusi nopeusrajoitus on 20 km/h ja öisin kello 00–05 15 km/h.

Lisäksi sähköpotkulaudat ovat kokonaan poissa käytöstä perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välisinä öinä kello 00–05.

Sähköpotkulautoihin liittyvät lieveilmiöt ovat puhuttaneet kuluneena kesänä. Ongelmia on ilmennyt erityisesti Helsingin keskustassa, mutta yhteiset pelisäännöt on haluttu ulottaa koko pääkaupunkiseudulle.

– Uskomme, että tämä kaupunkien ja operaattoreiden yhteinen viesti nopeus- ja aikarajoitusten muodossa on selkeä ja riittävän helppo ymmärtää, toteaa tiedotteessa Suvi Kajamaa Espoon kaupungilta.

Uusilla rajoituksilla pyritään vähentämään myös sähköpotkulaudoilla tapahtuneita onnettomuuksia. Vaikka onnettomuuksia tapahtuu Espoossa vähemmän kuin Helsingissä, ne ovat Espoossakin lisääntyneet viime vuosiin verrattuna.

Jorvin päivystyksen apulaisylilääkäri Kimmo Suojanen kertoi Länsiväylälle elokuussa, että Jorvissa on hoidettu viikoittain sähköpotkulautaonnettomuuksissa loukkaantuneita.

Lue myös:

Sähköpotkulautailijoiden turmissa ikävä muutos myös Espoossa – "Viime kesään verrattuna onnettomuudet ovat moninkertaistuneet", sanoo Jorvin apulaisylilääkäri

Espoossa etsitään keinoja myös sähköpotkulautojen pysäköintiin. Kulkuväylille jätetyt laudat ovat puhuttaneet tänä kesänä myös espoolaisia.

Lue myös:

Lukijalta: Sähköpotkulautailussa vallalla viidakon lait

Espoossa toimii tällä hetkellä kolme sähköpotkulautoja vuokraavaa yritystä: Tier, Voi ja Lime. Yritykset sitoutuvat rajoituksiin vapaaehtoisesti.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut