Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koulukaranteeneja yhä enemmän – yli tuhat lasta ja nuorta altistunut koronalle 24 koulussa ja 11 päiväkodissa Espoossa

24 espoolaiskoulussa on todettu koronavirustartuntoja. Tautitapauksia on kaikkiaan 53, ja karanteeniin määrättyjä koululaisia noin 900.

Päiväkodeissa on puolestaan todettu kaikkiaan 14 tartuntatapausta 11 päiväkodissa. Useimmissa päiväkodeissa karanteeniin on määrätty alle 20 lasta.

Tiedot käyvät ilmi Espoon kaupungin verkkosivuilleen 7. syyskuuta päivittämästä listasta. Kaupunki päivittää tiedot karanteeneista kerran viikossa sen jälkeen, kun altistumisketjut on jäljitetty ja asianosaisille on tiedotettu.

Eniten tautitapauksia, 7 on todettu Viherlaakson koululla. Karanteeneja on puolestaan määrätty eniten Kirstin koulussa, 91.

Lisäksi tautitapauksia ja karanteeneja on Espoonlahden, Jalavapuiston, Juvanpuiston, Kaitaan, Kantokasken, Karamzinin, Kirkkojärven, Laajalahden, Laurinlahden, Mainingin, Meritorin, Perkkaanpuiston, Päivänkehrän, Rastaalan, Ruusutorpan, Saunalahden, Soukan ja Ymmerstan kouluissa sekä Espoon kristillisessä koulussa.

Lisäksi Haukilahden lukiossa on todettu yksi tautitapaus, mutta karanteeneja ei ole asetettu.

Ruotsinkielisellä puolella tautitapaus on Strorängens skolassa ja kaksi tapausta Lagstads skolassa.

Päiväkotien nimiä kaupunki ei julkaise.

Tautitapaukset-luvussa on sellaisten koronavirustautiin sairastuneiden henkilöiden määrä, jotka ovat olleet koulun tai varhaiskasvatuksen yksikön tiloissa tartuttavuusaikanaan.

Karanteenissa olevien luvussa raportoidaan tautitapauksille altistuneiden henkilöiden lukumäärä.

Karanteenin tarkoituksena on estää tartuntojen leviämistä, jos karanteeniin asetettu henkilö sairastuu. Karanteeniaika on 14 päivää. Karanteenia voi lyhentää, jos aikaisintaan kuusi vuorokautta altistumisesta otettu koronavirustesti on negatiivinen ja henkilö on ollut koko ajan täysin oireeton, kaupungin sivuilla kerrotaan.

Espoossa haluttaisiin eroon koulujen ja päiväkotien laajoista karanteeneista, sanoi Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen Länsiväylän haastattelussa (LV 7.9.21). Paanasen mukaan näiden karanteenien haitat saattavat olla isommat kuin hyödyt.