Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Epidemia kiihtyy Kanta-Espoossa, koronakartan kärkisijoille nousivat nyt Laajalahti ja Espoonlahti – Katso oman alueesi tartuntatilanne

Espoon koronavirustilanne on suhteellisesti synkin Kanta-Espoossa, selviää Espoon kaupungin 8. syyskuuta nettisivuillaan julkaisemasta alueellisesta tartuntakartasta.

Espoon keskuksen alue oli kartan kärjessä myös kaksi viikkoa sitten, kun edellinen koronakartta julkaistiin.

Alueen koronatilanne on pahentunut, sillä kaksi viikkoa sitten tartuntoja oli suhteellisesti vähemmän (6,1–7 tuhatta asukasta kohden 14 päivässä).

Nyt Kanta-Espoossa on todettu 7,1–8 uutta tartuntaa tuhatta asukasta kohden.

Kun Espoossa kirjattiin viimeisen kahden viikon aikana kaikkiaan 922 uutta koronavirustartuntaa, näistä 187 todettiin kantaespoolaisilla.

Toiseksi eniten koronapositiivisia on Laajalahdessa. Laajalahdessa on todettu 5,1–6 tartuntaa kahdessa viikossa tuhatta asukasta kohden. Lukumääräisesti tartuntoja on 19.

Kolmanneksi eniten koronapositiivisia (4,1–5 tuhatta asukasta kohden) on Kanta-Espoonlahdessa, jossa on todettu 113 absoluuttista koronavirustartuntaa.

Seuraavaksi eniten tartuntoja (3,1–4 tuhatta asukasta kohden) on todettu Kanta-Leppävaarassa, Kilo-Karakalliossa, Kanta-Kauklahdessa ja Matinkylässä.

Absoluuttisina koronavirustapauksina tämä on Kanta-Leppävaarassa 111, Kilo-Karakalliossa 51, Kanta-Kauklahdessa 21 ja Matinkylässä 84.

2,1–3 tartuntaa tuhatta asukasta kohden on kirjattu Bembölessä (24 tapausta), Viherlaakso-Lippajärvellä (26 tapausta), Henttaa-Suurpellossa (14 tapausta), Nöykkiö-Latokaskessa (43 tapausta), Kurttila-Vanttilassa (10 tapausta), Saunalahdessa (25 tapausta) ja Kaitaalla (14 tapausta).

Parhain tilanne on Nuuksio-Nupurin alueella, jossa absoluuttisten tartuntojen määrä on viisi tai alle. Tarkkaa lukumäärää ei kerrota, koska tartuntamäärät ovat niin pienet.

Myös Kanta-Tapiolassa, Olarissa, Mankkaalla, Otaniemessä, Muurala-Gumbölessä, Laaksolahdessa ja Vanhakartano-Röylässä on ollut suhteellisesti melko vähän (1,1–2 tuhatta asukasta kohden) uusia koronatartuntoja.