Venäjältä Suomeen muuttanut Irina Rebnitskaya perusti Leppävaaraan akvarelliateljeen: "Huomasin, että korona-aikanakin ihmiset halusivat harrastaa jotain ja oppia uutta"

Akvarellitaide: Kymmenkunta vuotta sitten Venäjältä Suomeen muuttanut Irina Rebnitskaya perusti Leppävaaraan akvarelliateljeen kursseja ja näyttelyitä varten.

Irina Rebnitskaya esittelee akvarelleja, jotka on maalattu kesäkursseilla Hartolassa. Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Pian sen jälkeen kun taiteilija ja taideopettaja Irina Rebnitskaya oli löytänyt Leppävaarasta sopivan toimitilan, tuli korona. Se tuntui pahalta, koska hän oli ottanut lainaakin tilaa varten. Rebnitskaya ei kuitenkaan antanut koronan lannistaa itseään.

– Huomasin, että korona-aikanakin ihmiset halusivat harrastaa jotain ja oppia uutta. Kurssien pitämisen ratkaisin niin, että jaoin kymmenen hengen ryhmän kahdeksi ryhmäksi, taiteilija kertoo.

Akvarelli Ateljee Espoo Harakantie 2:ssa toimii opetuspisteenä ja kahden viikon välein vaihtuvien näyttelyiden pitopaikkana.

Leppävaara on Rebnitskayan mielestä hyvä paikka toimia, koska yhteydet ovat hyvät Helsingistäkin.

– Helsingin keskustassa on paljon gallerioita ja kilpailua.

– Jokaisesta näyttelystä on myyty muutama teos, ja hinnat ovat täällä paljon edullisemmat kuin Helsingissä.

Onnistuminen antaa opiskelijoille hyvän olon.”

Korona-aikana Irina Rebnitskaya on järjestänyt opetusta myös verkossa, mutta se ei ole lainkaan sama asia kuin lähiopetus.

– Kun ryhmä on pieni, lähiopetuksessa voin antaa neuvoja jokaiselle henkilökohtaisesti.

Akvarellikurssien lisäksi ateljeen tiloissa järjestetään öljy- ja akryylimaalauskursseja ja elävää malliakin voi piirtää tai maalata. Aikuisten kurssien lisäksi Irina Rebnitskaya opettaa myös lapsia.

Akvarelli Ateljee Espoossa järjestetään sekä 1.–2. päivän kursseja että kursseja, joilla on 12 opetuskertaa. Kursseja järjestetään myös muualla Suomessa.

– Kursseille voivat tulla aivan aloittelijatkin. Tutkimme muun muassa erilaisia akvarellitekniikoita. Ne eivät ole ihan helppoja, mutta jos ei onnistu, niin sitten otetaan uusi paperi, Rebnitskaya kannustaa.

Leningradissa (Pietarissa) vuonna 1978 syntynyt Rebnitskaya on kasvanut taiteilijaksi. Hän aloitti lapsena taidekerhossa ja tie vei Pietarin Taideakatemian yhteydessä toimivaan B. V. Iogansonin taidekouluun ja edelleen Repinin maalaus-, veistotaiteen ja arkkitehtuurin korkeakouluun.

Suomessa Rebnitskaya on suorittanut taidekursseja Aalto-yliopistossa vuosina 2013–2018.

– Opetustyylit Suomessa ja Venäjällä ovat erilaiset. Aallossa opiskelu avasi silmäni. Tajusin, että voin tarjota jotain erilaista kuin muut ja pärjään sillä. Haluan, että opiskelu on ihmisille mukavaa. Onnistuminen antaa opiskelijoille hyvän olon.

Akvarellitaide on tällä hetkellä houkutteleva taiteen laji, koska sen harrastaminen ei ole kallista.

– Ihmiset unohtavat ongelmat, kun he työskentelevät vesivärien kanssa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut