Työmaa-aidoissa on jo nähty monenlaista taidetta, mutta espoolaisen päiväkodin työmaa-aidan ovatkin kuvittaneet paikalliset lapset – katso kuvat

Kuvataiteilija Laura Mertz ohjasi työpajoja, joissa työmaa-aidan kuva-aiheet syntyivät. Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Puurakenteinen Metsolan päiväkoti nousee rakennushistoriallisesti merkittävälle alueelle, jonka lähistöllä olevat 1950- ja 1960-luvuilla rakennetut talot on suojeltu.

Työmaan kadun puolella on aita, jonka kuvituksen ovat tehneet paikalliset lapset työpajoissa kuvataiteilija Laura Merzin ohjauksella.

Eläinaiheinen kuvitus on nimeltään Metsolan otukset. Aidassa vilistää monenlaisia ötököitä ja ainakin kirahvi ja krokotiili.

Metsolan päiväkodin työmaa-aidan eläinhahmot riemastuttavat ohikulkijoita. Anneli Tuominen-Halomo

Työmaa-aita tuottaa iloa ohikulkijoille ja alueen asukkaille. Taideprojekti edustaa myös ainutlaatuista yhteistyötä, jossa ovat mukana Espoon kaupunki Metsolan päiväkodin tilaajana, päiväkodin suunnittelija Innovarch Oy ja EMMA – Espoon modernin taiteen museo.

Taidepajoissa on ollut mukana lapsiryhmiä Silkkiniityn päiväkodista ja Yhteiset lapsemme ry:n kotouttavan harrastustoiminnan ryhmistä.

Merzin ohjaamissa pajoissa lähestyttiin piirtämistä kokeellisin ottein ja luovan leikin kautta. Piirustusvälineinä toimivat muun muassa lähimaastosta löytyneet tikut, kepit, pesusienet, pahvin ja muovinpalat, siivous- ja rakennustyökalut. Taidepajoissa tuotettiin runsaasti erilaisia eläinaiheisia piirustuksia musteella maalaten.

Hauskan aidan takana rakennetaan päiväkotia. Anneli Tuominen-Halomo

Lasten luomusten pohjalta Merz on suunnitellut aidassa nähtävän kokonaisuuden.

Teoskonsepti liitetään osaksi EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelmaa.

Metsolan päiväkoti valmistuu keväällä 2022, ja sinne tulee kuusi ryhmää, yhteensä 126 lasta. Talon sisätiloihin tulee Laura Mertzin teoksia osaksi arkkitehtuuria ja eläinaiheet kuvittavat myös päiväkodin tiloja.

Laura Merz on kuvataiteilija, kuvittaja ja suunnittelija, ja hän on tehnyt julkisia taideteoksia aiemmin muun muassa Keskustakirjasto Oodiin ja Suomen Ranskan instituuttiin Pariisiin. Merz tunnetaan musteella maalatuista, eläinaiheisista teoksistaan.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut