Tennisväki innoissaan Davis Cup -tapahtumasta – Suomi ja Intia kohtaavat Metro-areenalla

Jarkko Nieminen. Jari Kostiainen

Jari Kostiainen

Suomen ja Intian välinen maaottelu pelataan Espoon Metro-areenalla 17.–18. syyskuuta. Tennisliiton mukaan liput ovat käyneet hyvin kaupaksi.

Otteluparin voittaja etenee joko marraskuun jatkokarsintaan tai suoraan maailmanlohkon karsintaan 2022. Tämä riippuu I-ryhmän voittajamaiden Davis Cup -rankingista ja jatko-ohjelma on selvillä syyskuun tapahtuman jälkeen.

Ennakkoon viikonlopun otteluista odotetaan tasaista kilpailua. Suomen pelaajat ovat sijoittuneet rankingissa tällä hetkellä hieman paremmin intialaisiin nähden. Lisäksi kotiyleisön tuki antanee tähtipelaajillemme pienen lisäedun.

– Paperilla ennakkoon odotettavissa tasaisia otteluja. Onneksi otteluja ei pelata paperilla vaan kentällä, joukkueen kapteeni Jarkko Nieminen tiivistää.

Harri Heliövaara on joukkueen yksi kokeneimmista pelaajista. Helsinkiläinen on edustanut Suomea Davis Cupissa 21 maaottelussa.

Hän on myös hiljattain pelannut voitokkaasti Intian kärkipelaajia vastaan.

– Voitin heidät molemmat, joten luottavaisin mielin valmistaudun tulevaan. Nämä maaotteluviikot ovat tennisammattilaisille yleensä parhaita viikkoja. Onhan se siistiä, kun saa pelata joukkueena kotiyleisön edessä, Heliövaara iloitsee.

Joukkueet

Suomen joukkueen muodostavat Emil Ruusuvuori, Henri Kontinen, Harri Heliövaara, Otto Virtanen ja Patrik Niklas-Salminen sekä kapteeni Jarkko Nieminen. Mukana ovat myös fysioterapeutti Joni Honkaniemi ja varapelaaja Iiro Vasa.

Olemassa olevan tiedon mukaan Intia on saapumassa Suomeen seuraavalla viisikolla (rankingit 30.8.2021): Prajnesh Gunneswaran (ATP-156), Ramkumar Ramanathan (ATP-204), Saketh Myneni (ATP-582), Rohan Bopanna (nelinpelin ATP-48) ja Divij Sharan (nelinpelin ATP-81).

Suomen pelaajat ovat maailmanlistalla seuraavasti: Ruusuvuori (ATP-66), Virtanen (ATP-423), Niklas-Salminen (ATP-489), Kontinen (nelinpelin ATP-45) ja Heliövaara (nelinpelin ATP-76).

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut