12. albumi julki – Verneri Pohjola soittaa solistina Espoo Big Bandin konsertissa, jossa soivat itämaiset sävyt

Espoo Big Band juhlii uutta levyään Louhisalin konsertilla. Solistina soittaa trumperisti Verneri Pohjola. Matti Lappalainen

Espoo Big Band juhlii kahdennentoista albuminsa Blood Red julkaisua konsertilla Louhisalissa torstaina 16. syyskuuta kello 19. Musiikin on säveltänyt ja sovittanut Mikko Hassinen, EBB:n solistina esiintyy trumpetisti Verneri Pohjola ja yhtyettä johtaa kapellimestari Marzi Nyman.

Innoituksen musiikilliseen kertomukseen Hassinen kertoo saaneensa luettuaan nobelisti Orhan Pamukin kirjoittaman ja Tuula Kojon suomentaman kirjan Nimeni on punainen.

Mikko Hassisen säveltämä musiikki on eräänlainen soundtrack 1500-luvun lopun Istanbuliin sijoittuvalle fiktiiviselle tarinalle.

Hassinen halusi säveltää Espoo Big Bandille musiikkia, jonka vaikuttimet poikkeavat jo lähtökohtaisesti perinteisimmistä big band -musiikkiin liittyvistä traditioista. Sävellyksissä on vaikutteita arbialaisesta ja persialaisesta musiikista. Live-elektroniikan käyttö tuo lisävivahteen big bandin jo värikkääseen sointiin.

– Olen ollut jo tovin kiinnostunut arabialaisesta musiikista ja siksi tuntui luontevalta yhdistää siitä saamiani vaikutteita jazziin. Verneri Pohjola on loistava jazzimprovisoija, mutta hän oli luonteva valinta solistiksi myöskin voimakkaan lyyrisen soittotapansa vuoksi, Mikko Hassinen kertoo tiedotteessa.

Louhisaliin otetaan nyt noin 150 kuulijaa. Liput Lippupisteestä tai ovelta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut