Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjien kysely: Etätyöinto on laantunut yrityksissä – Pääkaupunkiseudun yrityksissä etätöitä halutaan tehdä enemmän kuin muualla Suomessa

Tuoreen yrittäjägallupin mukaan etätyöinto on vähentynyt tämän vuoden aikana.

Suomen Yrittäjien teettämän kyselyn perusteella monipaikkaista työtä aikoo lisätä pysyvästi 32 prosenttia yrityksistä.

Markkinatutkimusyritys Kantar selvitti yritysten etätyönäkemyksiä nyt kolmatta kertaa.

Vielä maaliskuun alussa etätyön pysyvää lisäämistä kannatti kyselyn perusteella 37 prosenttia yrityksistä ja reilu vuosi sitten 30 prosenttia yrityksistä.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen näkee kahden viimeisimmän kyselyn tulosten osoittavan, että suhtautuminen etätyöhön on nyt selkeästi muuttumassa.

– Etätyöinto hiipuu, vaikka sitä edelleen on paljon. Olemme menossa myös tältä osin kohti normaalia, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kertoo tiedotteessa.

Monipaikkatyön tekemistä ja hallintaa on opittu.

Mikael Pentikäinen

Viimeisin yrittäjägallup osoittaa, että yhä pienempi osa henkilöstöstä jää etätöihin, Suomen Yrittäjät tiedottaa.

Tutkimukseen haastateltiin 1 040 yrittäjää tai yritysten edustajaa elokuussa.

Nyt puolet yrityksistä kertoo, että heiltä ei jää henkilöstöä ollenkaan etätöihin, kun vielä maaliskuussa näin arvioi 39 prosenttia yrityksistä.

Mitä isompi yritys on, sitä enemmän monipaikkatyötä aiotaan lisätä.

Myös alueelliset erot ovat suuria, Suomen Yrittäjien tiedotteessa sanotaan.

Pääkaupunkiseudulla toimivissa yrityksissä aiotaan panostaa selvästi enemmän monipaikkatyöhön kuin muualla Suomessa.

– Arvelen, että tähän vaikuttavat työmatkojen pituus ja toimialarakenne. Pääkaupunkiseudulla on paljon palvelualan yrityksiä, joissa halutaan tehdä eniten etätöitä, Pentikäinen kertoo tiedotteessa.

Kokemukset etätöistä ovat lisänneet yritysten myönteistä suhtautumista monipaikkatyöhön.

– Myönteiset kokemukset rohkaisevat jatkamaan monipaikkatyötä. Hyvää on myös se, että ongelmia työ- ja vapaa-ajan erottamisessa nähdään vähemmän. Vaikuttaa, että monipaikkatyön tekemistä ja hallintaa on opittu, Pentikäinen arvioi.

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa.