56 prosenttia espoolaisista saanut kaksi rokotetta – Terveyspalvelujen johtaja: "Rokotetun ei tarvitse hakeutua testiin lievien oireiden kanssa"

Koronatestauskriteerien muutos ei koske koronalle altistuneita, sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastyössä olevia eikä ikääntyneiden hoivayksiköitä. Myös koronan vakavaan riskiryhmään kuuluvia täysin rokotettuja testataan edelleen. Arkisto / Katja Juurikko
Katja Riihola

Katja Riihola

Koronatestauksen kriteerit muuttuivat viime viikon lopulla.

Lieväoireisen kaksi kertaa rokotetun ei enää tarvitse mennä koronatestiin.

– Esimerkiksi sairaalapäivystyksessä testi otetaan, mutta rokotetun ei tarvitse hakeutua testiin lievien oireiden kanssa, sanoo Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen.

Testauskriteerien muutos ei kuitenkaan koske esimerkiksi henkilöitä, joiden tiedetään altistuneen koronavirukselle, sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastyössä olevia työntekijöitä eikä ikääntyneiden hoiva- ja hoitoyksiköitä.

Myös koronavirusinfektion vakavaan riskiryhmään kuuluvia, kaksi rokotetta saaneita testataan edelleen.

Espoossa kirjataan nyt 30–40 uutta koronatapausta päivässä, kertoo Paananen. Määrät ovat laskeneet, mikä on kääntänyt myös koronan ilmaantuvuusluvun laskuun.

Maanantaina ilmaantuvuusluku oli 255,1. Viikkoa aiemmin ilmaantuvuus oli 329,3. Ilmaantuvuusluku kertoo tartuntojen määrän kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden.

– Sairaanhoidon tarve on vähäistä. Husin sairaaloissa on yksittäisiä espoolaisia koronapotilaita. Espoon sairaalassa koronapotilaita ei ole, Paananen kertoo.

Espoossa on todettu kaikkiaan 13 073 koronavirustartuntaa. Luku sisältää taudista jo parantuneet.

71,6 prosenttia kaikista espoolaisista oli maanantaihin mennessä saanut yhden koronavirusrokotteen ja 56 prosenttia kaksi.

Tällä viikolla Ison Omenan walk in -pisteessä annetaan tehosterokotteita ilman ajanvarausta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut